Läs och begrunda och utveckla Vännäs!

ILLUSTRATION: ARKINOVA

 

Detta fina kan nu Umeå missa pga att V får för mycket makt. Ett trygghetsboende där de gamla får bo tryggt och där möjlighet finns att köpa de tjänster man behöver. Detta är melodin och jag har besökt Bäckbacka för ett tag sedan och konstaterar att de som bor där verkligen trivs.

ILLUSTRATION: ARKINOVA

Känner några som bor där och sen tyckte jag det var viktigt att vår äldreomsorgsminister MariaLarsson också fick se detta så vi gjorde ett besök med henne där för nåt år sedan. Hon blev lika imponerad som jag och tyckte att det upplägg som Nils-Eric Öquist har är ett bra sätt för de gamla att få den trygghet som de så väl behöver på ålderns höst och att detta koncept borde finna på fler ställen.

Lennart Holmlund är ju framsynt när det gäller sådana här frågor det har jag kommenterat på bloggen tidigare och jag har också bett honom berätta för socialdemokraterna i Vännäs att det finns mycket att vinna på att även ta in andra aktörer.
 
Men nu har Lennart verkligen gjort bort sig. Och jag kan tänka mig att han har en del huvudbry när han vandrar runt med sina stavar. Att han som tidigare var så nöjd att hålla V utanför samarbetet nu knyter dem närmare sig är en gåta. Och det är nog nåt han ångrar nu. När V får makt stoppas allt. Nu stoppar man denna fina möjlighet för äldre att få en trygg ålderdom. Man stoppar möjligheten för ett företag att expandera. Man stoppar valfriheten för de äldre. Hur tänker man??
 
T o m VF:s ledarskribent Lars Bodén som inte är känd för att lyfta fram annat än socialistiska tankar skriver så här. Brukar vänta med hans ledare till kvällen för om man läser den på morron så mår man illa hela dagen. Men denna gång läste jag lyckligtvis på morron och konstaterar att Johan Söderling, Lars Lilja, Sonja Eriksson, Per-Erik Lundmark och alla andra socialdemokrater i Vännäs har inte bara nåt att lära av Lennart Holmlund utan nu även av Lars Bodén. Läs och begrunda och utveckla Vännäs!

 

Etiketter: , , , , , , ,

8 kommentarer

  1. Hans-Inge Smetana

    Svar till Andreas Jansson (2010-10-31 21:04)
    Ja t o m Lars Bodén tycker ju det. Och jag är benägen att hålla med. Det är väl på tiden att vi förstatligar alla arbetsplatser också och låter samhället äga allt. Då blir det ju så bra enligt den kommunistiska synsättet.

  2. Hans-Inge Smetana

    Svar till Monica Wahlström (2010-10-31 20:52)
    Håller med Monica. Det är ett fattigdomsbevis att Vännäs inget har att erbjuda och jag är ävertygad att detta synsätt hämmar utvecklingen av Vännäs. Så är det bara. Hoppas att den styrande majoriteten inser det ju förr ju bättre för Vännäs bästa.

  3. Isak

    Valet är över, och Herr Smetana och alliansen fick inte
    majoritet. Vet inte i vilken värld han lever i, men kom-
    unisterna ställde inte upp, och fick följdritigt inga
    platser i Vännäs kommunfullmäktige. Däremot så hade vi
    vi andra partier som inte Vännäsborna hade förtroende för bl.a KD.

  4. Hans-Inge Smetana

    Svar till Isak (2010-11-02 00:28)
    Åja nog var det ett antal som hade förtroende till kd när valurnorna skulle fyllas. Även om jag gärna sett det varit fler. Vet inte men visst känner du till att ledaren för V kallat sig kommunist. Man har filmat honom när han grät då muren föll m m SÅ nog finns det kommunister. Även om det är förtäkt.

  5. Isak

    När det gäller Ohrly så har han visst tagit avstånd från
    kommunismen för länge sedan. Trodde att du pratade om
    kommunalpolitiken i Vännäs och vilka som fått väljarnas
    förtroende att göra detta för dom kommande 4 åren. Mig
    veterligt finns inga kommunister där. Om du tror att
    det finns någon som likt dig har en förtäkt agenda så
    är du ute och cyklar. Om man nu får cittera dig själv.

  6. Andreas Jansson

    Vilka svar på kommentarer. Att Ohly inte kallar sig kommunist längre är ju vida känt. Vad jag vet så har vi inga kommunister i Vännäs, däremot har vi ett Vänsterparti som är i betydande storlek större än KD.

    Sen där där med att jaga historia i parti, KD har sina svart får med, de skriker högt fortfarande.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.