Konstruktiv och framåtsyftande förhandling.

Så har det varit förhandlingar igen. Denna gång med våra allianskamrater i länet. Det vi förhandlade om var posterna i regionförbundet Västerbotten.

Så med viss påläsning om resultat etc. i länet mellan majoritet och oppositionen och sen även fördelningen av valresultatet mellan oss 4 partier äntrade jag igår morse landstingets sal Vilhelmina. Påläsningen är man ju van i dessa förhandlingstider och naturligtvis hade jag med mig funderingar från förhandlingarna i Vännäs. Men jag skulle bli ordentligt positivt överraskad. (hade i o f sig fått lite förhandsinfo om klimatet innan)
 
Det har ju blivit en del förhandlande i olika sammanhang på andra nivåer i vårt län både på landsting, regionförbund samt viss insyn även i kommunerna. Och inget har till närmelsevis varit som det varit i Vännäs denna gång, t o m värre än i V-mina. Där var man överens men det var majoriteten som inte var nöjd och gick in o styrde upp det hela.
 
Hur gick det då med förhandlingarna i morse. Jo efter en timme så var vi klara och ALLA partier på den nivån förstår att det bara finns ett sätt vi kan jobba på och det är samarbete. Alla 4 förhandlare hade fullt mandat och då funkar det bra.  Så efter en timme var vi alltså klara med alla poster och vi fyra förhandlare kunde ta varandra i hand och alla var nöjda. Men så var det också utifrån utfall man pratar och utifrån valresultat och utifrån ett samarbete där man ser vikten av att alla är med. Dessa parametrar vet vi på nära håll gäller ju inte överallt.
 
Tack kamrater Edvard, Mattias o Marianne för en mycket trevlig  förhandling. Önskar att alla förhandlingar vore som den vi haft, lika konstruktiv och framåtsyftande.
Etiketter: , , , ,

4 kommentarer

  1. Hans-Inge Smetana

    Svar till Monica Wahlström (2010-12-11 09:30)
    Ja för vi behöver din duktiga kraft i arbetet här i Vännäs. Har också hela tiden tyckt bäst om den kommunala politiken. Mer konkret med mindre tjafs det passar mig. Men den politiska sandlådan i Vännäs håller tyvärr på ta annan form. Men som jag sagt till dej det finns andra nivåer där man har slutat grotta i den politiska sandlådan och se vem som bygger högst sandslott. Sen att man debatterar olika saker men det är ju det politiken ska göra. Så lyft blicken och engagera dej på länet i partiet. Är övertygad om att det välkomnas.

  2. Monica Wahlström

    Jag har faktiskt väldigt lite insyn i hur det ser ut i partiet på länsnivå, jag har en känsla av att det finns många driftiga, duktiga personer där! Det är för Vännäs mitt hjärta klappar!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.