Rätt prioritetsordning!

Den uppmärksamme har sett att nu tycker Kristdemokraterna att vi måste tänka till och hitta rätt prioritering.

För några dar sedan gick Reinfeldt ut och sa att han ville göra ytterligare inkomstskattesänkningar utöver det som alliansen redan är överens om. Att sänka skatten är populistiskt rätt från Moderaternas sida, men vi måste också ha resurser till vår välfärd.

Och då tycker jag liksom vår partiledare o tillika socialminister Göran Hägglund att vi ska satsa på vård o omsorg. Så utöver de redan aviserade och överenskomna skattesänkningar ska vi prioritera välfärden och sedan skattesänkningar för pensionärerna och om det då finns utrymme i statsbudgeten så kan ytterligare inkomstskattesänkningar bli aktuell.

Ett högt skatteuttag kan faktiskt vara kontraproduktivt. Men vi som jobbar och tjänar bra har fått skattelättnader redan och det är helt rätt att det är pensionärernas tur igen. Det sa vi förra gången och säger igen.

Pensionärer med lägst inkomst har fortfarande behov av några kronor till i börsen att handla mat för. Och det är dom värda som byggt upp det samhälle vi har idag. Inte minst har PRO itutat oss detta tidigare.

Intressant att höra om inte även PRO delar vår prioritetsordning. Men det är väl för starkt av dem att ge Kristdemokraterna rätt.

Etiketter: , , , , , , ,

4 kommentarer

  1. Stefan Westermark

    God morning fellow blogger!
    Detta kanske känns som en helt orelevant kommentar men jag har fåglar som driver mig till vansine utanför fönstret. Så låt oss därför raskt gå över till min galna punkt i kommentaren: Jag har hittat ett 100% bomb säkert sätt att stryka nästan alla lån som det svenska folket har! Jag tänker inte gå in djupare på det eftersom att jag vill inte spoila allt för mycket om det kommande blogg inlägget. men jag kan säga detta med säkerhet. Om Sveriges lagar fungerar så kan man på ett lagligtsätt nu bara stryka sina lån tack vare den ekonomiska krisen.
    Hoppas du läser det!:)

  2. Bo-Gunnar Wikström

    Jag delar din uppfattning i frågan om skattesänkningar, men tror inte att KD törs stå upp mot M i denna fråga.
    Och vad händer med svårt kroniskt sjuka. Konstigt men inget parti nämner någonsin denna grupp. Många där har det svårt att ens ha råd med mat, men ingen tänker på dena grupp…De är aldrig värda att få det bättre, man ska vara nöjd med t ex 6000 kr/mån, ja helst ska det ju minskas.
    Men, tänk om KD skulle börja inse att den gemensamma välfärden är viktig… Ja , inte tror jag att man vågar…

  3. Hans-Inge Smetana

    Svar till Bo-Gunnar Wikström (2011-01-12 10:35)
    Jo att KD vågar stå upp mot M det har vi gjort förr. Men vi har i alliansen ett hederskodex att om man förhandlar bakom stängda dörrar så är det inte offentlighetsprincipen som gäller vem som sagt vad utan det är förhandlingsresultatet som alla backar upp. Det är därför vi kan vara mer överens än det rödgröna försöket till samarbete. Eftersom jag har så pass god insyn i detta så vet jag vad jag talar om. Ta bara vem som drev förra skattesänkingarna för pensionärerna som alla backade upp sedan. Sen pekar du på en grupp som inte enbart behöver skattesänkningar utan något mer. Och även det kommer

  4. Hans-Inge Smetana

    Svar till Stefan Westermark (2011-01-12 09:47)
    Låter som andra skrönor. Det kanske är fåglarna som kommit in nån annan stans än utanför fönstret. Om det funkar lagligt att plcka bort lånen så kanske för att jag ska bli övertygad får du börja med mina 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.