2(5)

Så är möte 2 av 5 för idag avverkat. Först regionfullmäktige och nu senast intressanta diskussioner i AC-Konsensus.

AC-konsensus är den konstellation som tidigare hette LAKO eller ännu tidigare KOLA. Det är i alla fall det forum där vi diskuterar frågor mellan landsting och kommun. Och som bekant är den stora frågan nu kommunaliseringen av hemsjukvården.
 
Och det är en viktig fråga att bevaka detta inte minst ekonomiskt för kommunernas räkning. För som ni förstår så kostar egentligen inte hemsjukvården nästan någonting när nu kommunerna ska ta över om man lyssnar till landstinget. Så det blir spännande diskussioner framöver i detta forum.
 
Sedan har vi ett presidiemöte i Regionförbundets Primärkommunala delegation (tidigare kommunförbundet) och vi ska hitta tider etc för möten nästa år. Det är inte enkelt att synka almanackorna. Men en fördel har man när man sitter i presidiet för att påverka tiderna i mindre forum.
 
Sedan på kvällen ett mer internt möte med några partikamrater för att förfärdiga ett uppdrag vi fått från partiets verkställande utskott i länet för att sedan avsluta med ett telefonmöte med vår äldreminister Maria Larsson. Har inte sett dagordningen men kan med ganska låg odds gissning gissa att det kommer handla om nåt som börjar med C och slutar med arema.
Etiketter: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.