Trevlig aktivitet!

Vi hade en bra kvällsaktivitet igår med partiledaren. Göran Hägglund var på strålande humör. Men flyget var mer än en timme försenat så vi hann inte riktigt det vi skulle innan. Däremot så hann vi prata lite organisatoriskt här i Norrland på tu man hand innan kvällsaktiviteten drog igång. Vi i Västerbotten initierar ett fördjupat samarbete med våra norrländska grannar. Och det känns bra att resonera med partiledaren om det först. Så får vi se hur väl det faller ut. Hägglund tyckte att vi är på rätt spår.

På kvällen var det fullt hus. Både ung o gammal från länets olika kommuner hade samlats för att både lyssna till Hägglund och för att få ställa sina frågor. Allt ifrån den nya skollagen till partiledarstriden diskuterades och det var en bra diskussion och när vi sedan summerade kvällen så var partiledaren nöjd.
 
På eftermiddan ringde RadioVästerbotten som hade fått nys om att Göran Hägglund var i Umeå på en partiaktivitet. Och då ville de ha en intervju varför jag bjudit upp honom och där naturligtvis frågan kom varför vi stöder Hägglund. Så 15,30 nyheterna frågade reportern om det inte är bra med förnyelse. Och på den frågan kan man ju bara svara att visst är förnyelse bra. Men man uppnår inte förnyelse med en person som suttit med i partiledningen sedan Alf Svenssons tid och således varit högst delaktig i det som nu sker. Så det blir svårt när man hör sägas att han ska stå får ett annat ledarskap nu helt plötsligt. I så fall ska man göra som Lars Adaktusson skriver i Metro och göra ordentliga rockader.
 
Göran Hägglund och Mats Odell har arbetet sida vid sida i 20 års tid och Göran fick frågan igår om de då haft olika uppfattningar. Göran funderade till och sa att han inte kan komma ihåg någon situation där Mats Odell har reserverat sig. Däremot att de haft olika ingångar i en del frågor som man sedan resonerat ihop sig. Så varför har inte förändringarna som nu ropas efter redan kommit blir min retoriska fråga.
 
Diskussionen fortsätter nog tyvärr ända fram till det extra riksting vi har i januari. Snart kommer valberedningen med sitt förslag. Och det är lite spännande. Men jag känner mig trygg med valberedningens ordförande Chatrine Pålsson Ahlgren hon är en stabil kristdemokrat som vill partiet väl. Men valberedningen har inte en lätt uppgift denna gång.
Etiketter: , , ,

5 kommentarer

  1. B-G Wikström

    Jag hoppades att ni hann diskutera varför KD har så katastrofalt låga siffror i väljarundersökningar. Min tro är att det beror på att KD inte syns eller rättare sagt hela tiden hävdar att man står för något annat än de beslut man är med och driver fram.
    KD var mycket drivande i apoteksreformen. Vi har idag bevisligen fler apotek, men… folk får inte sina mediciner, de som jobbar på apoteken berättar om en totalt omöjlig arbetsmiljö för att det dragits in på personal, på all utbildning mm mm. I stället satsas det allt på att sälja skönhetsprodukter, tidningar mm mm. Jag känner ingen som inte tycker att det blivit en katastrof.
    KD ( Maria Larsson ) har varit otroligt pådrivande att sälja ut äldreboenden mm, och det har ju visat sig vara en stor succé…. Idag kom det fram att några av Caremas ägare tagit ut 382 miljoner i vinst och att man genom bokföringstekniska sätt undvikit 200 miljoner i skatt.

    Jag beundrar ditt engagemang men tycker att du skulle behöva lyfta blicken och se att allt det du säger att KD står för, blir i verkligheten precis tvärtom….

    KD hävdar att man står på de svaga och utsattas sida men klubbar samtidigt igenom att folk i massor utförsäkras, behandlas som pestsmittade, får liven slagna i spillror pga av det som KD varit med och fattat beslut om.

    KD är i dag precis lika ryggradslöst som socialdemokraterna. Båda hävdar att man står för bra saker men inget av partierna törs driva det. Mitt förtroende för KD är verkligen så lågt det kan komma. Jag tycker att man är skenheliga och ljuger väljarna rakt i ansiktet.
    Våga någon gång stå för vad ni säger att ni tycker !

  2. Hans-Inge Smetana

    Svar till Karl-Gustav Sjöström (2011-12-07 11:16)
    Nej har inte läst den bloggen. Som du vet så har jag annat göra än att läsa bloggar. Däremot så kommer jag att skriva ett inläagg om utvecklingen som jag egentligen anser borde varit betydligt bättre i Vännäs om vi ser på vår grannes utveckling.

  3. Hans-Inge Smetana

    Svar till B-G Wikström (2011-12-07 15:49)
    JA du B-G du förnekar dej aldrig . Ditt långa inlägg vill få mig att tycka att allt som vi kämpar för blir till det sämre. Tror du överhuvudtaget att jag då hade engagerat mig. Svaret är nej.
    Du skriver att Maria Larsson har drivit utförsäljning av äldreboenden. Jag har ganska god insyn i vad hon gjort o drivit och jag kan säga hon har inte sålt ett enda äldreboende. Så är det bara. Hon kan liksom du inte sälja det hon inte äger.
    Du skriver att apoteksreformen bara blev liksom nåt pestsmittad kolera. Men jag känner till de som nu har startat och drivit egna apotek där det lagts ner apotek. En av nyföretagarna i Malå har just tagit över och driver sitt eget apotek och jag hade ett långt samtal med dem om just detta att det inte finns mediciner hemma. Jag önskar att du hade fått en pratstund med dessa duktiga entreprenörer som vill hjälpa de medicinbehövande människorna i kommunen. Är dessa pestbesmittade?

    Du B-G. Du säger att jag ska lyfta blicken. Min blick är redan borta vid horisonten där jag ser bra många förändringar som kommer bli betydligt bättre. Men allt ändras inte på kort tid. Så min funderingar är vem som bör öppna sina ögon och sinnen för att se saker och ting objektivt.

  4. B-G Wikström

    Nej då H-I, givetvis är det inte så att allt som förändras inte blir till det sämre. Det är givetvis också så att du verkligen håller på med detta är för att du verkligen tror att det blir bättre. Vi skulle behöva fler med ett starkt engagemang.

    Men, jag tycker att du har en övertro på avregleringar. Dessutom när det visar sig att det inte alls blivit bra så ska det ändå försvaras till varje pris.
    Bevisligen så får folk ( 20-25% ) inte sina mediciner. Oavsett hur duktiga de är i Malå, så fungerar det inte i övriga landet. Apoteken idag säljer hudvårdsprodukter, smink, tidningar, ja snart vad som helst – men man har inte råd att ha receptbelagda mediciner hemma. Detta är ett faktum. Men vem är förvånad när stora bolag tar över med kortsiktig ekonomi som ENDA prioritet. Vågar du verkligen inte se detta ?
    Riskkapitalbolag äger idag 20% av skolorna och det ökar hela tiden. Ingen jag känner tycker att det är bra, ja det är du då.
    Riskkapitalbolag äger en massa äldreboenden och det har ju visat sig vara ”väldigt bra”.

    Så vad jag menar med att komma ut i verkligheten är att våga se och erkänna hur fel det blivit inom vissa områden. Att allt ska avregleras till varje pris är så grundläggande fel. Man måste väl först se hur det fungerar innan man gör det. Syftet med att avreglera måste ju vara att göra det bättre, inte bara avreglera allt till vilket pris som helst.
    Folk var väldigt nöjda med apoteken tidigare, nu har detta förtroende rasat. Förstår du verkligen inte att det finns en orsak till detta ? Har folk stor tilltro till den riskkapitalägda äldrevården ? Till elmarknaden osv osv.
    Allt blir inte guld och gröna skogar för att det avregleras. Du har alldeles för stor tilltro till att avregleringar automatiskt gör allting bättre.
    Men som sagt, jag misstror inte på något sätt din goda vilja.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.