Barn till salu!

Så kan det snart låta i annonser. För nu är barn en rättighet om en del partier får som de vill. Barn blir en handelsvara. Har man inte en karl så kan man få en donator som på ett enkelt sätt ordnar en graviditet.

Man påstår att vi kristdemokrater inte accepterar ensamstående föräldrar då vi är emot insemination av ensamstående mödrar. Det är nonsens. De ensamstående föräldrarna gör en lovvärd heroisk insats. Men allt som oftast finns ändå en pappa där nånstans om man vill söka upp honom när man blir vuxen om han inte är delaktig under uppväxten.
 
När man nu föreslår att ensamstående ska få insemination blir ju pappan direkt bortrationaliserad. Å ena sidan påstås det vara så viktigt, och det håller jag fullsändigt med om, att papporna är hemma mer med barnen, men så ska man låta staten bestämma över hur familjen utnyttjar föräldraförsäkringen. Man tycker att vi är emot pappornas roll när vi tycker att familjen själv ska bestämma mer över föräldraförsäkringen. Å andra sidan anser man nu helt plötsligt att pappan är helt onödig för barnens uppväxt. Var finns logiken?
 
Jag är glad att om man läser undersökningar i frågan så är det som många andra frågor att folket tycker till stor del att man inte som ensamstående ska ha rätt till insemination. Men i de politiska rummen förs en annan ”politisk korrekt” diskussion.
 
Tydligen är det inte enbart den ”sociala rösten” vi behöver vara i regeringen mellan våra 4 regeringspartier. Utan vi måste också vara regeringens etiska kompass.
 
Som Kristdemokrat ser jag inte barn som en rättighet för vuxna. Men däremot ser jag en rättighet för barn till en pappa och en mamma. Det är jag stolt över. Men som vanligt är det visst bara Kristdemokraterna som tänker på barnen.
Etiketter: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.