Inlandssväng igen!

Att besöka vårt vackra inland är både inspirerande och roligt.

Igår besökte jag i mitt arbete Sorsele. En kommun som på många sätt brottas med olika problem. En allt åldrande befolkning som minskas av de yngre som behövs för att hålla ekonomin igång.
 
Men det är ändå en viss optimism som finns i samhället. Jag träffade naturligtvis våra partikamrater på kvällen då vi dryftade ett o annat både kommunalt och partiinternt.
Alltid lika roligt att träffa partikamraterna i deras hemmiljö. Annars träffas vi ju ofta på stämmor etc, men då har vi inte lika stor möjlighet att resonera om just den kommunens hot o möjligheter.
 
Problemet är att vi har ett stort län. Lika stort som Danmark har jag konstaterat och det tar en tid att åka runt. Kom inte hem förrän vid 1 tiden på natten. Och då är man inspirerad och då är det inte lätt att lägga sig direkt. 🙂
 
Idag är det inga inplanerade möten vilket gör att man hinner rensa igenom sånt där som man annars lägger åt sidan. Det är skönt med sådana dagar.
Etiketter: , ,

2 kommentarer

  1. lf

    Ja,du och andra politiker talar så vackert om vårt inland.Vad är det för inspirerande att se en glesbygd i förfall.
    Nångång måste det ju från politiker pratas klartext.
    Glesbygden är för dyr.Så enkelt är det.Om det inte vore för skog, malm och i viss mån turism skulle Norrlands inland vara nedlagt då det gäller befolkning.
    Kan du komma på ett enda förslag som gynnar glesbygden.
    Det är lätt att åka en dag till inlandet och se vacker natur och glädjas åt det.
    Problemet för dig är att det är för stort län.Ja men då kan du väl bosätta dig i Lycksele,då får du ju närmare geografisk till den glesbygd som du värnar om.
    Jag blir så irriterad på att ledande politiker försöker framstå som företrädare för glesbygden då i själva verket alla politiska beslut säger något annat.

  2. Hans-Inge Smetana

    Svar till lf (2012-06-15 17:21)
    För mig är det inte bara vackra ord. Jag menar att inlandet är viktig för oss andra som bor närmare kusten. Inlandet har resurser som många andra saknar. Skog, malm, natur etc.
    Sen att det är färre människor som väljer bosätta sig i inlandet vilket gör att många beslut rör större delar av befolkningen och kan då tyckas gynna kustbefolkningen. Men inte är alla politiker villiga att plocka bort inlandet som du tycks mena.
    Det där med Lycksele är kanske inte så dumt för att vara mitt i länet. Vi brukar lägga en del av partiaktiviteterna i Lycksele så blir det ganska lika långt för alla parter. Nej för mig är bevarandet av inlandet mer än en klyscha utan en realitet värd att jobba för.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.