Alliansen ett parti!

Alla i Alliansen är ju inte Kristdemokrater.

För en tid sedan gjorde folkpartisten Carl B Hamilton ett utspel där han tyckte att man ska slå ihop alla partier inom Alliansen till ett parti. Han menar då att Socialdemokraterna i sånt fall blir uträknad för lång tid. Och det syftet kan ju vara gott.

Men det ska inte stickas under stolen att våra fyra partier inom alliansen har mycket gemensamt men också en del som man inte delar. T ex så har inte sällan en folkpartist och en kristdemokrat två helt olika utgångspunkter. Familjepolitiken är ett sådant tydligt exempel där vi förespråkar att man som familj själv ska få bestämma i större utsträckning.

Att 250 000 väljare enligt SCB:s partisympatisörsundersökning har KD som näst bästa alternativ varav 70 % av dem röstar på Moderaterna är väl inte skäl nog att benämna hela Alliansen för kristdemokrater.

Etiketter: , , , ,

2 kommentarer

  1. lf

    Ja,jag förstår inte denna blogg(ursäkta).Men vad jag förstår så har ni inte ett politiskt berättingande.Då man ligger under 4% spärren under många år,så är det svårt att se er som ett politisk parti med påverkan.

  2. Hans-Inge Smetana

    Svar till lf (2012-07-14 18:34)
    Så talar en okunnig. KD ingår i regeringen och med allt vad det innebär. Opinionsmätningar mellan valen är ointressant för det reella inflytandet. Det är valdagens resultat som gäller. Men håller med att denna nivå inte är bra.
    Om du inte känner till det så är Socialdepartementet styrt av KD-ministrar så nog finns det reellt inflytande. Men sen ska det synas ute i opinionen och det är en annan sak. Och här behöver vi jobba mer och inte bara KD utan två andra partier ligger också lite pyrt till. C får t o m vid en del mätningar sämre siffror än KD.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.