Nu styr KD!

Sommarregeringen är ingång och nu är det KD som har statsministerrollen.

Även ministrarna brukar vilja ha semester och vara ledig på sommaren och då inträder den s k sommarregeringen. Regeringen fattar alla beslut som kollektiv och för att fatta ett beslut så måste minst 5 ministrar vara närvarande.

Den minskade regeringen kan ha olika ordföranden. Och denna och förra veckan är det barn- och äldreminister Maria Larsson (KD) som är regeringens ordförande. Så under två veckor kan hon kalla sig statsminister.

Etiketter: , , ,

5 kommentarer

  1. Hans-Inge Smetana

    Svar till Karl-Gustav Sjöström (2012-07-16 11:46)
    Oj får jag då säga du till dej om du innehaft sådan titel? 🙂
    Men det ligger nog lite i det du säger även om en ordförande för en regeringe har lite mer mandat än en sommarvikarierande kommunchef.

  2. B-G Wikström

    http://www.svd.se/naringsliv/branscher/vard-och-bioteknik/omsorgsboendet-som-pumpas-pa-vinst_7352334.svd#xtor=AD-500-%5Bsvd.se/naringsliv%5D-%5B%5D-%5BTextlank%5D-%5Baftonbladet%5D-%5B%5D-%5B%5D

    Här ser man hur det blir när KD får bestämma. Det är ju detta du är så stor förespråkare av. Riskkapitalbolag som pumpar ut hur många miljoner som helst. Är det inte hög tid att du är ärlig och slutar låtsas att alla avregleringar är till för konsumenterna, utan enbart för att vissa ska kunna plocka ut hundratals miljoner i vinst ?
    Jag har skickat många inlägg om hur det blivit på t ex apotekssidan, tyvärr vågar du aldrig publicera dem, eftersom det visar hur dåligt det blivit. Men ägarna kan ju skicka enorma summor till skatteparadis, precis enligt KDs intentioner. För allvarligt talat : vad har blivit bättre för konsumenterna ? Du är väl snart den enda i detta land som försvarar alla avregleringar…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.