Regeringens budgetsatsningar!

Idag släpper man en av regeringens budgetsatsningar. I samband med alliansens partiledares besök i Lidköping för att manifestera 8 års firande av alliansbildandet så kommer en viktig satsning i budgeten att offentliggöras.

Det handlar om Kristdemokraternas tredje budgetkrav som vi som parti hade med i förhandlingarna och handlar om infrastruktur och stämmer exakt med vad vi ville få med i budgeten i den delen.
 
Regeringen satsar på att bygga
Ostlänken                                                      30 miljarder kronor
Göteborg – Borås                                          5 miljarder kronor
Ökade drift- och underhållsåtgärder[1] 20 miljarder kronor
Att satsa mer på ökades drifts och underhållsåtgärder är bra för det hjälper hela landet att få järnvägen att funka bättre.
Resurserna för drift och underhåll kommer att användas för tusentals åtgärder för att höja nivån på järnvägsnätet. Som exempel på underhålls- och reinvesteringsåtgärder kan nämnas underhåll av kontaktledningar och broar, slipning av spår och byte av växlar.
Genom denna ökning kommer nivån på drift och underhåll att bli nära Trafikverkets mest ambitiösa nivå i kapacitetsutredningen, alltså den nivå som krävs för att järnvägsnätet ska återfå sin ursprungliga kapacitet. Detta ger effekter i form av ökad punktlighet och tillförlitlighet för tågtrafiken. 
Förhandlingar om övriga satsningar pågår. Den samlade infrastruktursatsningen kommer att presenteras i Budgetpropositionen den 20 september och i Infrastrukturpropositionen senare i höst.


[1] Under planeringsperioden 2014-2025 jämfört med tidigare planeringsperiod 2010-2021
Etiketter: , ,

2 kommentarer

  1. Ola

    Det är ju synd att den regering vi har nu inte vill satsa en krona på Norrland. Till och med så röstade Alliansens riksdagsmän från Västerbotten NEJ till Norrbotniabanan för en tid sedan.

  2. Hans-Inge Smetana

    Svar till Ola (2012-08-30 23:44)
    Ja på en vänstermotion ja. Men det är inte samma sak som att inte tycka att banan ska byggas. Man fattar beslut i attsatserna i en motion och som denna motion var utformad gick det inte annat än säga nej i det läget.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.