Genombrott igen!

Nu har Kristdemokraterna återigen fått ett genombrott i budgetförhandlingarna.

Ni som såg nyhetsrapporteringen i går kan konstatera att Socialminister Göran Hägglund stolt kunde presentera några nyheter när det gäller föräldraförsäkringen som kommer bli aktuell under 2013.
 
En av de frågor vi gick in i budgetarbetet var just att höja föräldraförsäkringens golv. Vi tycker att det är bättre höja golvet än att höja taket i föräldraförsäkringen. Och nu är det alltså klart.
 
Höjningen blir från dagens 180 till 225 kr/dag. Det kan tyckas små pengar. Men för de 66.000 som tog ut föräldraförsäkringen på grundnivån under fjolåret är detta en välkommen slant i plånboken. Det handlar om en intäktsökning på inte mindre än 20 % för den som ligger på en redan låg nivå.
 
Och istället för att erhålla 5400 kr så får man efter den 1 jan 2013 6750 kr/månad. Dessa personer som ligger på den nivån har av olika anledningar inte hunnit bygga upp en SGI (statlig grundad inkomst) vilket gör att de endast erhåller föräldraförsäkringens grundnivå.
 
Så det känns bra att Kristdemokraterna i budgetförhandlingarna gång på gång kan lyfta fram den som mest behöver insatserna. Tidigare var det pensionärernas hyresbidrag och de pensionärer som ligger på lägsta nivån. Dessa reformer hade inte kommit till stånd om inte Kristdemokraterna suttit i regeringen.
 
Känns stolt att Kristdemokraterna står på de svagas sida.
Etiketter: , ,

4 kommentarer

  1. B-G Wikström

    Hej ! Det är väldigt bra att man höjer den lägsta nivån ! Är det det första förslaget som ställer sig på de svagas sida som gått igenom ?

    Har en fråga också : Tycker att du ska läsa detta http://www.expressen.se/ledare/120917-valfrihet-pa-latsas/ , för visst ar det gått långt när en borgerlig tidning som Expressen på ledarsidan tycker att regeringen driver avreglering/tvång för långt ?
    Är det valfrihet Maria Larsson förespråkar när hon vill tvinga alla kommuner att ta in t ex Carema ???

  2. Klarsynt

    Stolt skriver du – stolt över vad?:

    Att pensionärer måste betala högre skatt på sina inkomster som är uppskjuten lön från tidigare lönearbete?

    Att KD tillsammans med C genom politiska ställningstagande hamnat till höger om M på den politiska höger/vänster skalan?

    Du skriver om några reformer som du anser att KD i regeringsställning ”drivit” igenom – jag anser att KD tillsammans med övriga i regeringen bara har stärkt ställningen i samhället för de som redan hade det bra och ytterligare sänkt levnadsstandarden för pensionärer, ensamstående, invandrare, sjukskrivna, srbetslösa – är det vad du är stolt över?

    Min förhoppning är att oponionsiffrorna, där KD ligger utanför riksdagen genom att inte klara 4% spärren blir verklighet vid valat 2014 – KD behövs inte i Svensk politik det finns redan ett antal andra högerpartier!

  3. Hans-Inge Smetana

    Svar till B-G Wikström (2012-09-17 08:06)
    Nej det är inte det första och kommer inte vara det sista med Kristdemokrater i regeringen. Flera punkter inom barnens område, de äldre etc. Tror nog du tagit del av en del men vill försöka glömma.
    En Kristdemokrat driver aldrig på för ett visst företag (du nämner Carema) En Kristdemokrat med Maria Larsson i spetsen driver på trögheten för att det ska bli bättre för brukarna inget annat. Då forskning visar att det är bättre vård där man kan välja utförara (konkurrens är bra)varför ska inte det kunnna bli aktuellt i alla kommuner.

    Så inte för nåt företag. Utan för brukarna!!!!

  4. Hans-Inge Smetana

    Svar till Klarsynt (2012-09-17 09:51)
    Ja just Stolt var det jag skrev. Stolt att vi har sänkt skatten för pensionärerna 4 ggr. Du får anföra vad du vill höger eller vänster. För mig räcker det att vara Kristdemokrat och med den ideologin i botten.
    Jag är just stolt att de grupper du räknar upp har vi som parti drivit och fått igenom många förslag tvärt emot det du skriver. Vård för papperslösa, Skattesänkning för pensionärer, högre bostadsbidrag för de pensionärer med lägst pension, Högre belopp på lägsta nivån i föräldraförsäkringen m m kan fortsätta länge och räkna upp vad vi åstadkommit just för de med lägsta medel som mest behöver det. Nåt jag är stolt över, med rätta.
    Ang opinionsmätningarna så kan du se att vi i dag ligger en bra bit över det kritiska strecket så folket lär nog tycka precis tvärt om mot vad du säger.
    Kristdemokraterna behövs!!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.