Utveckling eller avveckling?

Boden håller på bli ganska känd i vårt land. Blir man känd för en framåt kommun som ger en kreativ bild av nya inflytande person? Eller ger man en bild av att vara en bakåtsträvande kommun som fastnat i gamla tankar och funderingar?

Jag tror att här har vi olika bilder beroende på vad vi tycker om LOVen. Lagen Om Valfrihet. När många hör ordet så backar man flera steg utan att ta reda på hur det verkligen ligger till och vad LOVen handlar om. För mig är det en framstående kommun som har tänkt ett varv extra. Som slutar hitta argument där vid vägkanten där alla andra har lämnat sina redan använda argument.

LOVen handlar inte om vinster i välfärden. LOVen handlar om där jag som invånare har större möjlighet att påverka min vardag. Och det är intressant att se hur det ser ut i landet med införande av LOVen. Allt fler är framsynta som jag ser det.

129 kommuner har infört LOV (grön)

42 kommuner har beslutat om att LOV ska införas (gul)
55 kommuner har inte fattat beslut ännu om LOV (grå)
28 kommuner har beslutat att inte införa LOV (röd)
36 kommuner som inte har ansökt om stimulansbidrag (vit)
 
Kommer Vännäs Kommun eller för övrigt fler norrlandskommuner nånsin att komma på tanken att bli så framsynt att man inför LOVen?
 
Jag är tveksam. Men jag ger inte upp. Men tycker det fortfarande är pinsamt att Vännäs säger nej till statliga medel för att utveckla vår kommun. Man har valt att inte söka de stimulansmedel som socialdepartementet ger.
 
Man kan inte prata om att vilja ha tillväxt i kommunen och fortsätta tänka tankar som gjorts i decennier.
Etiketter: , , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.