Ska vi höja skatten?

Sitter med handlingarna till kommunstyrelsens sammanträde idag.

Det är märkligt att det ändå blir i sista stund fast man haft dem liggande på skrivbordet några dagar. Men problemet är att det hela tiden är nåt annat som ligger i röret och så blir det lämnat.

Vi har ett intressant kommunstyrelsesammanträde idag. Vi börjar med sammanträdet redan kl 13 för att hinna resonera igenom frågorna ordentligt innan folk börjar trappa av och lämna sammanträdet. Det blir liksom ett demokratisk underskott om sammanträdesrummet töms på ledamöter innan mötet är slut. Men det är inte alltid man har möjlighet att fortsätta till kl 19. Så för att råda bot mot detta så startar vi redan kl 13 med sammanträdet och gruppmötena är på förmiddan.
 
En intressant punkt på dagordningen är investeringsbudget. Hur stor ska investeringen bli på Vegaskolan? Och en senare fråga vart ska vi ta den ca 2,5 miljoner som driftkostanden ökar varje år med tänka investering. Vi har ju inte så stora buffertar att ta ur.
 
En annan fråga är: Ska vi höja skatten? Det har diskuterats och en del av befolkningen kan nog vara intresserad om man vet att det går till ett visst ändamål. Denna gång höjer vi kommunalskatten 20 öre i alla Västerbottens kommuner. Men landstingsskatten sänks motsvarande grad. Det handlar om att vi tar över hemsjukvården som varit landstingets ansvar tidigare så summa summarum blir det samma skattesats totalt för medborgarna i Vännäs kommun som tidigare.  
Etiketter: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.