PRO läs på vad som hänt!

PRO är nu ute på offensiv och vill påskina att det inte är någon skattesänkning för landets pensionärer.

Man alla vi andra vet att om lite mindre än en månad (vid årsskiftet) får ca 232 tusen personer med lägsta pensionerna (garantipensionärer) ytterligare en månadslön/ år.

Ja skattesänkning får ju alla pensionärer men det känns ju ännu bättre när de som har minst marginal får lite till. För dem är ett extra tillskott i börsen välkommet. Skattesänkning är nu det fjärde steget och handlar om en summa av totalt inte mindre än 14 miljarder. Och vi Kristdemokrater vill fortsätta tills skatten är utjämnad med dem som arbetar.

Mycket märkligt att inte PRO:arna hittar igen att de fått sänkt skatt, men de kanske har skygglappar när de öppnar pensionsutbetalningen. Sen kan man fundera varför de på intet sätt ifrågasatte regeringen Persson som inte gjorde nåt för pensionärerna i varken höjningar av pensionerna eller skattesänkning.

Har skrivit det förut men skattesänkningen för pensionärerna är bland den bästa reformen i årets budget. Av dessa ca 232 tusen garantipensionärer är ca 200 tusen kvinnor. Så den som hädanefter säger att KD inte vurmar för kvinnor vet inte vad han/hon (hen ska man visst säga nu förtiden) talar om.

Dessa skattesänkningar har inte tillkommit om inte Kristdemokraterna drivit på i frågan inom regeringen. Dessutom kommer vid årsskiftet alla pensioner räknas upp med 4.1%.

Grattis alla pensionärer! Det är ni värda! Men det verkar inte er egen "opolitiska" organisation PRO tycka.

Etiketter: , , , , ,

10 kommentarer

  1. Lennart

    Jag vet inte vad som är värst – att pensionärer betalar mera skatt per intjänad 100-lapp eller att ni i Alliansen uppenbarligen tycker att den varit generös mot oss pensionärer.

    För egen del retar jag mig allra mest på det senare.

    Det får mig t o m att tänka på Nobels Fredspris!!!
    Det enklaste sättet att få det är ju att först starta ett krig, som sedan kräver sitt fredsarbete…

    Ungefär så resonerar uppenbarligen Alliansen i pensionärsfrågan. Försämra först rejält för pensionärerna, då finns det många möjligheter att sedan tala om höjningar hur små de än är.

    Det handlar ju faktiskt inte om att sänka skatten, det handlar om att pensionärerna ska beskattas enligt samma skattetabell som löntagarna. Det är det som är rättvisa.

    Om sedan Maktapparaten inte har råd med det, är det Maktapparatens skyldighet att förändra samhället så att alla behandlas lika… så att inga människor åldersdiskrimineras.

    Om det inte låter sig göras att flytta pensionärerna till löntagarnas skattetabell, går det naturligtvis lika bra att flytta löntagarna till pensionärernas tabell.

    Rättvisa kan skapas på många sätt – om viljan finns. Tyvärr saknar tydligen Alliansen den goda viljan.

  2. Leif

    Konstigt, en som sitter och bestämmer säger att ni får skattesänkning. Min mor som är pensionär säger att hon inte får någon skattesänkning. Som kristen, är det syndigt att fara med osanning?

  3. sven.

    Fick en liten höjning på bostadsbirsget, men i slutändan får jag ut 1:- mindre i utbetalning efter skatt, och enligt aviseringen från pensionsmyndigheten blir det ingen höjning (7732:- efterskatteavdrag), tidigare (7733:-). Var finner jag höjningen som du skriver om?

  4. Jaja..

    Kan inte hjälpas, men Smetana får skattesänkningen att smälla som en örfil.
    Tackar väl allra ödmjukast ändå.
    I egenskap av pensionär.

  5. Kjell Hedman

    Ni började ju och höjde skatten för pensionärer direkt ni kom till makten. Sedan började ni förstå att man kan inte sparka på dom svaga hur som helst. Så då började ni sänka skatten för pensionärer men än har ni inte sänkt lika mycket som ni höjde skatten.

    Tycker du inte Smetana att det rimmar illa med KDs partiprogram Det med att det vilar på kristen grund.
    När ni hela tiden slår mot dom svagaste grupperna i samhället, Sjuka, Gamla och Arbetslösa

  6. Hans-Inge Smetana

    Svar till Kjell Hedman (2012-12-04 22:06)
    Flera fel. Skatten är inte höjd för pensionärerna. Här ser man hur fel det kan bli. Däremot finns det ett nytt skatteavdrag som man är berättigad till när man arbetar och det kallas jobbskatteavdrag.

    Ser inte på nåt sätt att det du belägger KD för är en sanning. Faktiskt tvärt om. Jag vet vad vi står för och jobbar för. Vi är den sociala rösten i alliansen oavsett vad du tycker.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.