Den ömmaste tån?

På tal om öm tå så funderar jag vilken tå som är mest öm. Får försvar från oväntat håll. Tack Kalle!

Kallar man mitt blogginlägg personangrepp vet man inte vad personangrepp är. Att majoriteten i vår kommun är skärrad över bloggar som skrivs har vi fått en del bevis för tidigare. Men att vara skärrad och inte gilla att man blir nämnd som kommunalråd är väl att ta i. Men det har tydligen framgått av bloggkommentaren att det var fel ordval.

Så verkar det visst också vara med det övrigt skrivna i bloggen. Som vanligt så svävar vårt kommunalråd iväg i en allsköns verop över hur landet är skött. Han har inga konkret att ta på och låter sina egna tyckanden bli en sanning.  Inget från mitt inlägg om att finansministrar i andra länder är avundsjuk på vår finansminister bemöts. Varför skulle de vara det om det är så illa som läget beskrivs. Varför skulle de vara avundsjuka om Sverige monterar ner all välfärd.

Men jag förstår frustrationen om man anser att välfärd = Socialdemokrater så känner man viss oro att landet på område efter område förändras utan socialdemokratiska inslag.

Att det ställs krav på kommunerna från staten verkar inte heller gillas. Självklart vill jag att staten ska ställa krav även om jag värnar om det kommunala självstyret. Men om man som majoritet i kommuner har tuffa uppgifter framför sig så är det lätt att lägga skulden på någon annan.

Nu avfolkas snart länet på Socialdemokrater som ska ner på kongressen. Där ligger det flera motioner som ska beslutas i vilken inriktning partiet ska ha i en del frågor framöver.

En allmän lovsång kommer att hållas till vinstförbud. Jo jag tackar jag. Förbud för vinst till de kvinnor som vill driva små vårdföretag. Men tillåt vinst för maken som driver en mekanisk verkstad. Det kan bli verkligheten i ett Socialdemokratiskt Sverige.

Att föräldrar själv ska få välja barnomsorg är i princip redan förbjudet och de gamla som vill se över vem som ska sköta sig göre sig icke besvär.

Blir dessutom äktenskapet giltigt mellan S o V så kommer vi se ett samhälle som går tillbaka i utvecklingen så där 30 år. Och vart tog jämställdheten vägen när man tillåter män ha vinster men inte kvinnor? Säger som Klösamaja: – Hujedamej.

Etiketter: , , , , ,

13 kommentarer

  1. Micke

    Tycker synd om dig om du inte förstår skillnaden mellan vinst på en mek verkstad och inom äldreomsorgen.
    Det går inga skattemedel till mek verkstan så den eventuella vinsten är inte en vinst som urgröper välfärden.
    Dessutom borde du sätta dig in lite bättre i den enorma segregation vi ser i spåren av alliansens vinstdrivande företag inom skola, vård och omsorg.
    Det kan väl ändå aldrig vara så att du önskar en sådan segregation?

  2. Hans-Inge Smetana

    Svar till Fredrik Jacobsson (2013-04-02 22:15)
    Jo man tål tydligen inte så mycket. Men du skulle se vilka bloggkommentarer jag får som jag inte sätter ut. Och det är från S bloggare och sympatisörer ofta anonyma. Där kan man tala om personangrepp där man blir idiotförklarad etc. Otroligt lågt. Lägger inte ens ut dem. Har 8 som jag fick bara i dag.

  3. Hans-Inge Smetana

    Svar till Micke (2013-04-03 03:06)
    Förstår mycket väl skillnaden på vinst i ett privat företag och t ex inom vården. Och jag ser inge problem. Så länge en extern utförare kan göra jobbet billigare (för annars får man inte uppdraget) och bättre (för det styr det allmänna med upphandlingen) så vart är problemet. Kan istället fråga sig var är den vinst som kommunen borde ha i motsvarande grad. Kommuner får inte generera vinst men borde kunna utföra tjänsten billigare o bättre. Kanske därför man är emot privata utförare för att slippa konkurrens och höja sin egen kvalité. Segregation för att man tillåter alla företag göra vinst så man kan reinvestera kan jag inte se. Men nej jag är för övrigt emot segregation i samhället.

  4. Hans-Inge Smetana

    Jo så är det om man lagt priset som det styrande i upphandlingen. Och denna aspekt gör också vinstdiskussionen så trubbig. För lyckas externa utförare få vinst på lägre kostnad än vad kommunen kan göra jobbet så är ju inte företaget/organisationen problemet utan kommunen.
    Men ifall man tydligt lagt kvalitetsaspekten på en prioriterad nivå i upphandlingsunderlaget så kan man ju faktiskt skicka de privata utförarna över kommungränsen samma dag när man ser att man inte uppfyller kvalitén. Vad jag vill komma till är att man styr hela apparaten med upphandlingsunderlagen. Och där måste kommunerna bli ännu vassare. Då är inte vinsterna det viktigaste utan kvalitén istället blir det som styr.

  5. Hans Granberg

    Är det inte priset som är styrande i en kommunal upphandling
    oavsett om det gäller skola , vård och omsorg eller byggnationer ?

    Hasse

  6. Karl-Gustav Sjöström

    Jag blev tvungen att ”kosta på dig” ett blogginlägg om din mindre begåvade (du må ursäkta uttrycket) syn på skattefinansierade vinster i välfärden vinsterna i en mekanisk verkstad.

  7. Hans-Inge Smetana

    Jo visst är priset styrande o man kan inte ta ett anbud som är högre liksom bara för att. Men man kan vikta priset i upphandlingsunderlaget så kvalité får högre betydelse. Alltså så anser jag att det inte ”bara” är priset som avgör.

  8. Hans-Inge Smetana

    Svar till Hans Granberg (2013-04-03 08:17)
    Jo visst är priset styrande o man kan inte ta ett anbud som är högre liksom bara för att. Men man kan vikta priset i upphandlingsunderlaget så kvalité får högre betydelse. Alltså så anser jag att det inte ”bara” är priset som avgör.

  9. Hans-Inge Smetana

    Svar till Hans Granberg (2013-04-03 08:17)
    Jo visst är priset styrande o man kan inte ta ett anbud som är högre liksom bara för att. Men man kan vikta priset i upphandlingsunderlaget så kvalité får högre betydelse. Alltså så anser jag att det inte ”bara” är priset som avgör.

  10. stefan

    Jaså, det är så det går till!? Kommentarer som inte passar kallar du ”personangrepp” och vägrar då lägga ut dem…. Vet inte om jag ska skratta eller gråta. Har läst igenom mitt förra inlägg flera gånger men kan inte hitta någonting som vare sig är i närheten av personangrepp eller stötande på annat sätt.
    Att jag går till angrepp mot alliansen och eran politik är en annan sak. Det borde ni väl tåla!?
    Måste nämna i sammanhanget att jag skicka mycket skarpare kommentarer till herr Riedl – som har publicerats!
    Råder dig också att gå in och kolla Fanny Erikssons blogg. De kommentarer hon släpper igenom är i mångt och mycket rent vidriga påhopp på henne. Hon om någon borde möjligen sanera lite i kommentarerna, men jag högaktar henne ändå för att hon släpper igenom allt.
    Trots det så tänker jag fortsätta läsa din blogg, och bemöta de lögner och felktigheter jag anser finns i den.

  11. Hans-Inge Smetana

    Svar till stefan (2013-04-03 15:18)
    Har inte fått nån kommentar av dej så jag vet inte vad du talar om. Så jag har inte på nåt sätt anklagat dej gå till personangrepp vet inte vart du fått nåt sånt ifrån. Du kan hänvisa till vilka bloggare du vill. Men i detta fallet är det jag som kommenterar och bestämmer hur jag gör och jag tar med de flesta kommentarer om de inte innehåller helt galna angrepp på nån person eller hot etc. Hur andra gör får stå för dem. Men feg är jag inte. Men jag har som sagt inte fått nåt från dej så läs du fortsatt min blogg och ta del av det jag skriver som INTE är lögner men om du säger att du har andra åsikter om det jag skriver så är det en helt annan sak.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.