Frieriet är på gång!

Är det äntligen så vi håller på få besked. Men då inte från den vi förväntar oss besked.

Det jag tänker på är beskedet vem Stefan Löfven tänkt regera med. Frågan har ställts åtskilliga gånger och svaren har lika många gånger förväntats utan resultat. Finns det något regeringsalternativ? Han har det lite besvärligt.

Egentligen har han två friare som vill dela det tilltänkta och önskade boet med honom. Men det blir tydligare o tydligare att det är enbart boet de vill komma åt. Egentligen sträcker sig nog inte frieriet länge än så.

En av dem ligger dock Löfven lite närmare och har i dag gett lite mer kärleksförklaringar, medan den andra friaren envisas med att prata om boets innehåll så in absurdum så han kommer nog att tappa hela möjligheten.

Det beror förstås också på hur stor hemgift herr Löfven kommer åt. Han kanske behöver ytterligare en bodelsägare som ingen vill ha i boet. Dom pratar om att Sverige blir för mångkulturellt och gillar bara en viss sorts flagga. Och känner jag Löfven rätt så vill han nog inte heller dela boet med dem.

Som bekant är han ju dag lite på obestånd då hela boet innehavs av helt andra parter. För övrigt är det fyra bodelsägare som kommer rätt bra överens. Man har tuffa interna förhandlingar men utåt visar man en tydlighet att man fortsatt vill bo tillsammans.

Detta visade sig inte minst på senaste partiledardebatten där oppositionen fortsatt hade problem att hålla ihop i frågorna utan spretade som vanligt. Så frågan återstår. Finns det något annat regeringsalternativ som väljarna kan rösta på än den nu sittande regeringen?

Etiketter: , ,

17 kommentarer

  1. stefan

    Först en fråga:Vad menar du med ”För övrigt är det fyra bodelsägare som kommer rätt bra överens.” Räknar du in SD i den kvartetten? I så fall borde du skämmas! Så lågt, så lågt! T.o.m för en alliansare.
    Sedan tycker jag att du inte ska bekymra dig så mycket över oppositionens eventuella samarbete. Ni har ett mycket större bekymmer – er egen överlevnad! Fortsätter KD och C att ha så härligt låga siffror, så behöver Löfven inte bekymra sig så mycket. Försök skaffa er en politik som attraherar väljarna så kanske….. men den risken är liten.

  2. ceko

    Oj vad Du oroar Dig hur det skall gå för de rödgröna efter nästa års val. KD bör väl hellre se till att de inte åker ur riksdagen. Men å andra sidan har KD inte presterat något vettigt de senaste åren och då är det lika bra om de åker ur.

  3. Hasse

    Som det ser ut idag så kan nästan vem som helst utom den sittande regera nästa mandatperiod.

  4. Marianne Johansson Bygget Mosekälla

    Detta verkar snart vara det enda alliansen är villig att debattera med de rödgrön, vilka som ska regera ihop? För mig, och säkert många med mig,är det politiken som är det viktiga.
    Det är resultatet från valutgången som lägger grunden för vilken politik som ska föras!
    Det är jätte enkelt, men alliansen verkar ha jätte bekymmer med detta?!
    Jag skulle tycka att det var väldigt otacksamt att rösta på KD,C eller FP, när det ändå är M som styr!
    Jag vill inte se att de rödgröna hamnar i samma fälla, det är oärligt och orätt mot väljarna!

  5. Henrik

    För egen del kommer jag nog att rösta på S i Riksdagsvalet därför att jag kan konstatera
    att ”ni” inte lyckats med arbetslöshetspolitiken.
    Är normalt en borgerlig väljare men nu får dom
    visa vad de går för i 4 år minst. Sen gäller det
    också hur arbetslösa och sjukskrivna hanterats.
    Det känns inte seriöst med folk som kastats ut
    från sjukförsäkringen rakt in o socialbidrag.
    KD, FP har ett hjärta men M och C har en sten
    där istället. Då avstår jag min röst denna gång.

  6. John

    Tja , det blir ännu mer intressant å se hur det går för Alliansen . För det finns stor risk att någon eller några partier försvinner 2014 års val . För inte är det väl så att du tror att folket är nöjd med er insats under regeringstiden , siffrorna talar ett tydligt språk.Som det ser ut får KD stå vid sidan å se på när andra regerar.

  7. Lars Gidlöf

    Hej

    Regeringsalternativ till vad? Löfven har vad jag vet gått ut och sagt att han går till val med Socialdemokraterna, det är väl ett regeringsalternativ eller hur räknar du?

  8. Hans-Inge Smetana

    Svar till Lars Gidlöf (2013-05-07 18:24)
    Jo men att Socialdemokraterna ska få egen majoritet är en utopi. Och S o V har sagt att de inte bara stödjer S utan vill också ha ministerposter. Och detta bör folket få reda på innan valet. För det finns folk som röstar på S men inte kan tänka sig stödja V.

  9. Hans-Inge Smetana

    Svar till John (2013-05-07 15:43)
    Ja nu har vi ju inte val än. Och enligt specialister på opinionsmätningar så missgynnas de mindre partierna i mätningarna. Om en mätning under spärren ska vara statistiskt säkerställd så ska man ligga på 2,5 %. Den enda giltiga mätningen är dock på valdagen.

  10. Hans-Inge Smetana

    Svar till Henrik (2013-05-07 14:35)
    Intressant att du fortfarande anser att det finns två partier som har hjärtat med i politiken. Du har förstått en del. Nu är ju inte folk utkastade men det finns dem som kort period hamnat mellan stolarna och det är inte bra. Men vi ska komma ihåg att utredningen av socialförsäkringen gjordes av Socialdemokraterna och även en del av förslagen som man nu tydligen bakat ifrån. Just arbetslöshetsproblematiken är ett stort problem och man jobbar aktivt med frågan för att hitta lösning. Att bara lova att vi ska ha Europas lägsta arbetslöshet men inte säg hur kan väl inte inge förtroende. Jag väntar fortfarande på vad man ska konkret göra för att komma dit. Men det är en god ambition. Bara det inte blir munväder.

  11. Hans-Inge Smetana

    Svar till Marianne Johansson Bygget Mosekälla (2013-05-07 13:53)
    Håller med om att den bild man gärna sätter är att det är M som styr och vi andre tre partier följer efter. Men vi som ser o vet hur arbetet pågår bakom kan nog säga att den bilden inte är rättvisande. Dock är M lika stor som vi andra tre tillsammans o det får man inte glömma. Men med min vetskap bakom i arbetet vill jag nog säga att vi små partier har mer att säga till om än vårt mandat. Ta bara senaste budgeten som exempel. Så du kan tryggt lägga din röst på Kristdemokraterna och känna att du inte lägger din röst på M utan för kristdemokratin med allt vad det innebär.

  12. Hans-Inge Smetana

    Svar till Hasse (2013-05-07 12:46)
    Jo jo det kan du tycka. Och du förstår väl att jag inte kommer att hålla med. Om din tes stämmer så borde vi inte redan ha uppfyllt ca 92 % av våra vallöften. Men vi måste bli bättre på att berätta om allt bra vi gjort så även du får syn på det.

  13. Hans-Inge Smetana

    Svar till ceko (2013-05-07 11:13)
    Men visst kan vi räkna till 4 partier inom alliansen eller har jag fel? Jag räknar inte med SD för dessa nazister som nu bytt skinnpajen mot kavaj har jag inte ens tanke på att någon vill ha med i regeringen. Mest troligt kommer de stå utanför -hoppas jag då i alla fall.
    Jo visst är siffrorna låga på både C o KD men jag är inte så orolig för det utan det är valdagens siffror som blir aktuella fyra år till så den mätningen är viktigast.

  14. Hans-Inge Smetana

    Svar till ceko (2013-05-07 11:13)
    Jo jo det kan du tycka. Och du förstår väl att jag inte kommer att hålla med. Om din tes stämmer så borde vi inte redan ha uppfyllt ca 92 % av våra vallöften. Men vi måste bli bättre på att berätta om allt bra vi gjort så även du får syn på det

  15. Hans-Inge Smetana

    Svar till stefan (2013-05-07 09:49)
    Men visst kan vi räkna till 4 partier inom alliansen eller har jag fel? Jag räknar inte med SD för dessa nazister som nu bytt skinnpajen mot kavaj har jag inte ens tanke på att någon vill ha med i regeringen. Mest troligt kommer de stå utanför -hoppas jag då i alla fall.
    Jo visst är siffrorna låga på både C o KD men jag är inte så orolig för det utan det är valdagens siffror som blir aktuella fyra år till så den mätningen är viktigast.

  16. Lars Gidlöf

    För det första skulle ju V aldrig stödja borgerliga partier, det inser väl du också. Sen tror jag inte heller att S får ensam majoritet, men det får ju inte M o Fp heller så vad är skillnaden?

    Rösta på Er är ju ingen mening, Ni är ju inget parti, hur gick det nu med Hägglunds tuffa uttalande om ge pensionärerna mer pengar först istället för sänkt restaurang moms?

    Sen, hur har det blivit nu med Apoteken, varför finns det nu inte all medicin på apoteken som det gjorde förr?

    Ta i Härnösand t ex, har bekant där som skulle hämta ut någon dyr hudsalva på Apoteket, hon sa att de inte fanns hemma som det gjorde innan för den är så dyr, och inget av de 3-4 apoteken (olika bolag) hade det hemma, just pga kostnaden. Är det bättre Apotek då?

    Sen var ju Odell en förespråkare för avreglering av Bilprovningen, vet du sen säljer staten ut Bilprovningar till ETT bolag, just för att det ska avregleras, dvs ingen annan anledning. Och i Härnösand fanns det et statlig Bilprovning, nu såldes det till privata, och nu finns det EN privat Bilprovning, inget mer, Är det konkurrens???

    Svra gärna får vi se hur Ni i ULTRA högern resonerar om ”verklighetens folk”

  17. Hans-Inge Smetana

    Svar till Lars Gidlöf (2013-05-09 20:52)
    Ja Lars vi är ju som du förstår inte överens. Och det hade du nog inte väntat dej heller. Pensionärerna har fått skattesänkning i storleksordning 14 miljarder. Sen är kollektivet stort och det blir tyvärr inte så mycket på vardera. Och vi ville mer men vill också ta ansvar för ekonomin och därför blev den senaste lite lägre än vi egentligen ville. Men sen har vi fått löfte om en skattesänkning till för pensionärerna.
    M hade som enda budgetåtgärd ytterligare ett jobbskatteavdrag. Men det fick stryka på foten för andra reformer. Så här vann bl a KD gehör mer än M.

    Att det inte finns medicin på apoteket är inte bra men har inget med avregleringen att göra. Den åtstramning på lager som man gjort startade långt innan avregleringen. Därför tyckte vi det var så viktigt att ha med 24 timmars regeln som ju inte fanns tidigare. Så har man inte hemma medicinen är man skyldig att få den inom 24 timmar.

    Staten ska inte äga mer än den behöver. Därför har Mats Odell gjort det bra när han sålde flera bolag och fick betydligt mer än externa bedömare kunde ana. Bl a Vin o Sprit är väl inget som staten ska hålla på med.

    Att rösta på KD som verklighetens folk gör är en röst för en ansvarsfull och sund politik. Men att du Lars skulle rösta på oss ser jag nästan som en utopi.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.