Tom retorik

Man får ofta i tom retorik höra att regeringen prioriterar skattesänkningar framför investeringar i sjukvården. Ingenting kunde vara mer fel. Men det kräver kunskap för att syna dessa påståenden.

Regeringen har en långsiktig politik som skapar sysselsättning och genererar fler arbetade timmar, vilket i sin tur ökar skatteintäkterna till kommunerna och landstingen.

Sedan 2006 har resurserna till skola, vård och omsorg ökat med 25 procent, vilket motsvarar 110,7 miljarder kronor, varav 50,6 gått till sjukvården. Om vi plockar bort för inflationen har de reella resurserna ökat med 13,4 procent.

Tidigare fick en sjuksköterska betala 26 200 kronor mer i skatt per år än vad hen gör i dag. Under socialdemokraternas regim lönade det sig inte att gå från bidragsberoende till avlönat arbete. Förtidspensionering och utanförskap var det som erbjöds. 250 000 fler i vårt land var förtidspensionerade och sjukskrivna. Världens högsta skattetryck är inte vägen till mer resurser i välfärden. Regeringen som fanns innan 2006 verkade tro det. Trots detta var resurserna till skolan, sjukvården och äldreomsorgen lägre än i dag.

Skattetrycket har i Sverige sjunkit med fyra procent medan skatteintäkterna har ökat med elva. Svarta jobb har blivit vita, pengar som tidigare gömts i utlandet strömmar tillbaka och nya arbeten har skapats genom rut- och rot-avdragen.

Socialdemokraterna talar tyst om att de vill fördubbla arbetsgivaravgifterna för unga under 26 år. Det skulle öka kostnaderna för personal i kommunsektorn med cirka 3,5 miljarder kronor. Denna höjning kompenserar inte Socialdemokraterna kommunsektorn för i sin budget.

Allt går att förbättra och Kristdemokraterna är en garant för detta arbete. Resurserna till sjukvården skapas när det lönar sig att arbeta och ta ansvar för den enskilde. Vårdköerna har minskat drastiskt sedan 2006 tack vara införandet av kömiljarden som är ett belöningssystem för de landsting som lyckas.

Etiketter: , , , , ,

2 kommentarer

  1. John

    Dom uförsäkrade som bollas mellan FK och AF , var placerar du dom ? Du vet dom som ni i Alliansen anser fortfarande vara arbetsföra . Utanförskap ??????

    • Hans-Inge Smetana (inläggsförfattare)

      Det ska bollas så lite som möjligt mellan myndigheter. den enskilde ska inte komma i kläm. Men vet o erkänner att det har hänt. En gång är för mycket. Din fråga är omöjlig att svara på. Bloggen handlar inte om att placera människor hit och dit. Handlar om att bevisa att det tillförts resurser i större grad än det som erkänns av vissa förståsigpåare.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.