”Grisen i säcken politik”

Det har gått en tid sedan jag skrev nåt i bloggen. Har drabbats av sjukdom men hoppas nu vara på bättringsvägen.

Var inte med på Vännäsdagarna i någon större utsträckning pga ordinerad vila så monterns sköttes av partikamrater både från Vännäs men också från övriga länet. Men debatten missade jag inte i går. Eller debatt o debatt. Tycker nog att det var lite rumphuggen debatt. Moderatorn Anki gjorde det som vanligt väldigt bra. Men jag saknar svar på frågorna vi brottas med i vår kommun.

Fick väljarna nåt svar från den styrande majoriteten? Fick väljarna svar om S tycker att företagen är viktiga för vår kommun? Fick vi svar om de tänker höja skatten efter valet för att dölja sina misslyckanden?

Det vi fick höra av kommunalrådet Johan Söderling är hur nöjd han är och så förstås att det blir bättre om det blir byta av regering som specifikt har missgynnat Vännäs kommun så ekonomin inte är vad den borde vara.  Nej några svar fick vi inte och det hade jag faktiskt inte förväntat mig men inte desto mindre ändå hoppats.

Nej för S är det viktigast att komma till makten och sen åter få göra som man vill igen. Vilken utveckling går vi mot om skatten höjs igen så vi får högre skatt än man har i Umeå? Varför ska man då flytta till Vännäs? Varför ska en familj med normala inkomster som flyttar hit betala ca 15000 kr mer i skatt för att S i Vännäs har misslyckats med att sköta finanserna?

Johan Söderling talar om Vännäs och rabblar vår vision som inlärd läxa. Vad betyder livfullt o nytänkande för den (S)tyrande majoriteten i Vännäs? Nåt nytänkande har jag inte sett under mina dryga 20 år i Vännäspolitiken.

Det är lätt att skylla på regeringen som ett nöjt kommunalråd gjorde igår. Regeringen som sedan de tillträtt har försett Vännäs kommun med drygt 60 miljoner ytterligare inflationen etc. avräknat. Inte ett uns av självrannsakan vart dessa pengar tagit vägen i kommunens kassa.

Det heter att makten korrumperar. Och jag citerar en nu avflyttad tidigare motdebattör från S när han säger att ”sånt drabbar även S och det är bra med byte vid makten lite då o då”. Håller fullständigt med.

Till dej som likt vårt kommunalråd Johan Söderling tror att om S kommer till makten på riket så kommer det mer pengar vill jag bara upplysa att det inte finns en krona ytterligare från S budget som ska fördelas till kommunerna. Så i det fallet kan ni lika gärna vänta på att jultomten ska komma med en påse pengar.

Däremot kommer Vännäs kommun att tvingas betala drygt 4 miljoner till då S tänker ta bort rabatten för att anställa unga. Så dessutom kommer fler unga ut i arbetslöshet då det blir dyrare att anställa unga. Johan Söderling har verkligen lärt sig av sin partiledare. Mörka så länge det går och låta väljarna vakna upp efter valdagen utan att veta hur man tänker agera. Kallar det ”grisen i säcken politik”.

Etiketter: , , , ,

4 kommentarer

 1. Patrik Jansson

  Bra skrivet.
  Jag hoppas verkligen ni kan få fram hur den här kommunen styrs. Det är mina surt förvärvade pengar som tillsammans med andra skattebetalares pengar ska driva kommunen. Jag kan ärligt säga att jag är inte nöjd med hur detta sköts just nu. Om jag skötte min privata ekonomi lika dåligt som kommunens ekonomi sköts just nu skulle jag få stora problem.

  • Hans-Inge Smetana (inläggsförfattare)

   Ja då vet du hur du ska lägga din röst i höst. Och få vänner och bekanta att göra samma sak. Vi som kommuninnevånare har allt att vinna på ett byte av majoritet.

  • Hans-Inge Smetana (inläggsförfattare)

   Det beror på hur man ser det. Du missade inget om du hade väntat få svar på frågorna. Men du missade se den något tafatta majoriteten i vår kommun o deras avsaknad av förslag till åtgärder. Och dessutom fick dom ingen hjälp av sina samarbetspartner V som inte ens behagade vara med.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.