Vallöften uppfylls!

Igår hade vi kommunstyrelsen i Vännäs. Många intressanta punkter på dagordningen som årsredovisning, motioner, diverse rapporter och medborgarförslag. Det var 26 punkter på dagordningen denna gång.

Några punkter var lite extra intressant. Tänker på t ex den genomgång vi fick om möjligheten att bli vänkommun med en kommun i Ukraina. Det är via SKR så samordnas från deras utlandsavdelning. En kommun väldigt nära krigszonerna. Det har varit ett digitalt möte mellan kommunerna redan. Och man slås av hur dom resonerar. Det finns inte på deras världskarta att dom ska förlora kriget. Utan dom planerar bortom krigshorisonten då landet ska byggas upp igen. Det är nog då vi kan vara till hjälp. Kommunstyrelsen sa förstås ja till detta. Och nu ska vi jobba på ”Letter of intent” så vi mer konkret kan komma fram till vad samarbetet innebär.

En annan intressant sak vi beslutade är ett av vallöftena vi drev i valet. Så lite extra roligt att det blev bifall på den motionen. Vi hade motionerat tillsammans KD, C o L om att datumparkeringen som vi infört i Vännäs inte ska gälla under sommartid. Alltså när gatorna är sopade på våren så ska det vara OK att ställa sig utanför sin egen tomt. Detta har varit väldigt irriterande för Vännäsborna och är knappast välkomnande för besökare. Nu beslutade alltså kommunstyrelsen bifall till motionen, så när som på att man flyttade de förslagna tiderna något. Ett mycket bra beslut för att göra Vännäs mer attraktivt.

Etiketter: , , , , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.