Vallöften levereras!

NU SÄNKER VI REDUKTIONSPLIKTEN!

De höga drivmedelspriserna har slagit hårt mot barnfamiljer, pensionärer och inte minst människor på landsbygden som inte kan välja bort bilen. Ett vidsträckt och glesbefolkat land som Sverige kan inte och ska inte ha världens dyraste diesel.

✅ I regeringsställning har vi redan sänkt drivmedelsskatten med en krona per liter, och förstärkt reseavdraget för den som pendlar till jobbet. Nu går vi vidare med nästa steg.

🚗 Vi sänker reduktionsplikten till 6 procent för både bensin och diesel – från EU:s högsta nivå.

Det innebär att det kan bli ungefär 5,50 kr billigare per liter diesel att tanka redan 2024 jämfört med om reduktionsplikten behållits på den nivå MP och S med stöd av V och C beslutat om för detta år. För 2025 respektive 2026 kan dieselpriset bli över 6 respektive 7 kronor lägre med de nya nivåerna jämfört med om vi inte gör något med reduktionsplikten.

Etiketter: , , , , , ,

6 kommentarer

 1. Lars Gidlöf

  Varför säger transportnäringen, och oljebolagen att detta kan ge dyrare bränsle? Tror nog mer på oljebolagen än på denna regering , för jag vet inte vilka i Tidöpartierna som suttit på höga positioner i ST1,Preem eller Virkle K, vilka samtliga säger att regeringen använder sig av fiktiva priser som aldrig funnits nitskärp, och de säger dessutom att priserna INTE kommer gå ner så ,säg nu, vilken/vilka i regeringen har mer kunskap om detta än producenterna själva?

  • Hans-Inge Smetana (inläggsförfattare)

   Alltså du måste ju förstå att det ligger i oljebolagens intresse att hålla höga priser och tjäna stora pengar. Så inte vill dom priserna ska gå ner. Ha med det i din kalkyl så får du incitament för dem att säga som dom gör. Dom har dessutom under många ur ända sedan 50 talet köpt upp patent gällande andra drivmedel bara för att lägga ner dem, just för att vi ska vara ännu mer beroende av fossila drivmedel. Nu ser dom att deras marknad förändras. klart dom skriker högt. Detta trodde jag du skulle ha med dig i din analys.

 2. kenth

  Än vad regeringen beslutar om så inte vill bolagen sänka sin inkomst…för att få billigare bränsle måste skattesatsen sänkas inte reduktionsplikten.
  Och varför sägs vindkraften bara producera el för att tillverka vätgas…stämmer det så borde politikerna skämmas som lurar medborgarna mef löfte om billigare el
  …och hur kan elen kosta över 1krona i går men bara runt 35 öre idag? Förklara det!

  • Hans-Inge Smetana (inläggsförfattare)

   Ja du elmarknaden är en marknad som är svår att förstå. Hur kan priserna vara höga när vattennivåerna är bra i magasinera o turbinerna går för fullt?

 3. Nisse

  Det finns inte en chans att priset kommer vara 5.50kr lägre 1 januari än 31 december.

  Men nu har ni ju lovat, så var skickar vi fakturan för överskjutande belopp?

  • Hans-Inge Smetana (inläggsförfattare)

   Jojo faktura o faktura. Reduktionen gör den prisbilden mot dagens prisnivå. Sen övriga höjningar från bolagens sida kan ju stöka till det.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.