Är Baylan Västerbottning?

 

Lycksele 18 feb 2010

Hej alla läsare! Nu har vi passerat fettisdagen och kommit in i fastan. För de flesta av oss moderna människor innebär detta kanske inte någon stor förändring av det vardagliga, men det motionerades lite mer än vanligt igår, och ovanligt många bullar med marsipan och grädde åts.

Jag har läst VF, måndagens utgåva. Ser att Ibrahim Baylan skrivit en spalt mot Centerpartiet. Så här tror jag det gått till:

Någon träffade på Ibrahim på Sveavägen. ”Du Ibbe, visst bodde du i Västerbotten en gång?” ”Jo, men det var länge sedan jag var där…” ”Men, kan inte du skriva några ord mot Maud och Centern i någon av tidningarna där, Vi är lite hårt ansatta just nu. Remmar och så´nt vet du”.

Så skrev Ibrahim något om Norrbotniabanan. Hans eget parti har inte anvisat en krona till det projektet. Men han vet ju att 2006 då Åsa Torstensson tog över Kommunikationerna så fattades det 100 miljarder kronor i de projekt som S hade påbörjat. I några fall har en S-minister grävt en grop och sagt ”Härmed inviger vi… ” vad det nu var. Bla byggdes Botniabanan utan att någon tänkt på hur banan norr om Härnösand var beskaffad. Inga X2000 där, möjligen mjölktåg!

Så fick han med några ord om stackars Volvo som tappat lite transportstöd. Det han och S pläderar för är att beröva alla de smärre företagen i inlandet sina stöd, de som äntligen fick sina transportstöd uppräknade av Näringsdepartementet med Maud i spetsen.

I samma tidning, VF, och samma sida pläderar Lars Bodén för kompetens. ¼ av varje årskull saknar slutbetyg från gymnasieskolan, skriver han. Men dessa ungdomar gick 9 år i grundskolan på sossetiden! Då skapades deras studiemotivation. Nu äntligen kommer en skärpning av skolsystemen i Sverige, först grundskolan och från 2011 också gymnasiet. Jag förstår att S måste motsätta sig alla förbättringar, de vill ju regera ihop med V, som vill förbjuda läxläsning!

Så står det lösryckt Arbetsgivarna har med åren börjat ställa fullkomligt orimliga krav. Vadå? Att de anställda skall arbeta? Gäller orden också kommun, stat och landsting som arbetsgivare? Och slutligen De rödgröna föreslår lägre arbetsgivaravgift för ungdom! Men hallå, det har ju Alliansregeringen redan infört!

Hans Mårtensson C Lycksele

Etiketter: , , ,

9 kommentarer

  1. S-O S

    Så du har också fastnat i övriga centerns fälla och anser att allt som inte är bra är S fel.
    Dina spekulationer tycker jag att du kan behålla för dig själv, för det leder ingen och inget framåt.
    Nägon form av självkritik borde det finns när man ser era dåliga opinionssiffror, det kan ju inte vara så att alla har fel när dom hävdar att Centern med Maud i spetsen INTE har rosat marknaden.
    Vad säger du om Vattenfalls planer på att satsa på fossila kraftverk i Europa och samtidigt dra ner på alternativa energiutveckling här i Sverige? Är det också nåt som S kan belastas för?

  2. Bagarn

    Men! Vilka är det du och Centern samarbetat med den senaste mandatperioden. Försök inte Hans Mårtensson.
    Vi vet nu var du egentligen står i politiklycksele,Trots din pliktskyldiga valpropaganda mot det du nu låtsas kritisera. Att kritisera S, vänstern och Pallin är vare sig trovärdigt eller speciellt rakryggat.

    Vi förstår inte orsaken till ditt stöd till Sosseriet under mandatperioden. Det kan väl inte vara de berömda ”wienerbröden”.
    Alla har naturligtvis sitt pris. Men att sälja sig för några bakverk är faktist både oförlåtligt, obegripligt och registrerat. Så här inför kommunvalet.

  3. Politiskt aktiv

    Man börjar undra vilken tidning du läst? Knappast Folkbladet i varje fall, för dom brukar ha vederhäftiga och välstrukturerade artiklar. Kanske Centerns hemsida, då du bevisligen fått allt om bakfoten eller feltolkat den sida du läst. Maud O har under sintid som näringsminister inte direkt rosat marknaden, hennes svek mot Volvoarbetarna i Umeå lär sent glömmas eller henns konsekventa missgynnande av allt som gällt Norrland. Jag förstår att partiet är vilse idag och inför valet,men man kan ändå försöka dölja detta och inte så tydligt somdu gör ge uttryck för detta.

  4. Hä ä bar o bygg.

    Men S-O. Är du medveten att du kritiserar en av de största försvararna av din skandalösa S-politik? Med några wienerbröd lär det säkert bli några sjuvåningshus att förvalta för dig på skattebetalarnas bekostnad.

    Jobben inom byggbranchen går först och ekonomin, den skiter vi i. Du vet.

  5. Erika Estreen

    Jadu, Ibbes inlägg var ju ganska tunt, skrev en kommentar under den just för att den inehöll så mycket blaha blaha och så endast en rad kritik och så är den inte ens särsklit sakligt överhuvudtaget.
    Ha de gott!

  6. Erika Estreen

    Vilka trista människor som kommenterar på denna blogg, helt elaka personliga påhopp och i sanningen oförankrade anklagelser mot själva Centerpartiet.
    Och till ”Politiskt aktiv”: Jag är helt säker på att det är den berömda Pravda som Hasse läst, käner igen alltihop, i Ibbes inlägg fanns endast en mening av verklig kritik mot Maud i hennes yrkesroll och den var ju helt felaktig.
    Men det är klart att det är himla lätt att vara otrevlig på internet, för med anonymiteten kan man tydligen vara hur ouppfostrad som helst.

  7. Mattias Larsson

    Intressant att man fåt inte kritisera (s) men att kasta dynga på Centerpartiet och Maud O är tydligen helt okej.
    Har alltid undrat över Mauds svek mot Volvoarbetarna, är det att hon lyckades förhandla hem ett transportstöd till norra Sverige, som var högre än den förra regeringens. Och att detta stöd nu kan tillfalla fler företag än tidigare?
    Eller var det det som var sveket mot inlandet?

  8. Pär Andersson

    Är Chris Heister västerbottning? Det är kanske en mer relevant frågeställning. Jag hoppas den främlingsfientlighet du demonstrerade i rubriken om Baylan inte blir ett framgångsrecept i valrörelsen.

  9. Gun Rehnman

    Vattenfall hade ägardirektiv att satsa utomlands under S-regeringen( tyvärr fattade nog den gamle direktören fel beslut när han satsade på det holländska företaget. Det tog hårt på kassan.) Transportstödet håller en mer rättvis linje idag, vilket är bra för de mindre företagen, är inte det solidariskt? Att urbaniseringen har ökat i hastighet, är mer än ett nationellt problem och har dessutom pågått alldeles för länge.Att vända den skutan tar tyvärr tid! Sen betackar vi oss för anonyma påhopp,håll er dessutom till fakta, svammel berikar inte debatten, tvärtom.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.