Jens Blogg

Längesen jag uppdaterade bloggen..

Halloj igen!

Tyvärr har jag inte varit så sugen på att blogga under de senaste veckorna. Det är så mycket nu om oroligheterna i världen och då tänker jag specifikt på kriget i Ukraina. Jag följer VK.se och deras eminenta liverapportering. Jag har emellertid märkt att följa nyhetsrapporteringen kan vara väldigt energidränerande. Speciellt när det är negativa nyheter. Kanske borde jag ta en paus från nyhetsrapporteringen eller fokusera mer på att läsa positiva nyheter i världen, för det lär väl finnas? Sportnyheter är ett alternativ men även där smyger kriget sig in på grund av bojkotter och liknande. Många ryska lag som blir diskvalificerade i olika turneringar runt om i världen.

I övrigt har det inte hänt så mycket i mitt liv. Jag såg att vinylguiden har lanserat en webbutik med en snygg t-shirt som kommer snart. Då jag samlar på vinylrelaterade saker så är detta ett givet köp för mig. Det verkar emellertid inte finnas något klart datum på när tröjan kommer utan den är markerad som ”Coming soon”. När det gäller vinylskivor har jag inte köpt så mycket på senaste utan jag har mest lyssnat på musik online. Min plan till sommaren är att skaffa en bärbar vinylspelare som jag kan ta med på semestern. Det är även praktiskt med en sådan om man vill lyssna på skivan redan i butiken för att avgöra skicket.

Just det här med skicket på skivan kan vara lurigt. Jag köpte en skiva av en försäljare för några månader sedan som såg helt ospelad ut. När jag skulle spela upp den så hoppade nålen på vissa ställen och orsakade så kallade ”skips”. Något irriterande för det ville inte ge med sig trots att jag tvättade skivan. Det fanns inga synliga repor, inte ens under stark belysning. Som tur är verkar detta väldigt ovanligt. Jag har exempelvis många skivor som har ett flertal repor som spelar helt problemfritt.

På återseende!

/Jens

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.