Torka

Den så kallade sommartorkan är här igen. Märks mycket tydligt på besöksstatistiken på webben (vk.se). Märks även på informationsflödet in till redaktionen. Och alltid på svårigheten i att få tag på folk, för de reportrar som söker intervjupersoner inom exempelvis myndigheter och på företag. Sverige är på semester – stora delar i varje fall.

Men kan man begära att folk ska sitta och läsa nyheter på plattor, mobiler och datorer när det är semester och fint väder? Nej, det tycker jag förstås inte (fast lite koll vill man nog ha via mobilen). Man kan begära, dock, att vi som nyhetsförmedlare ska rapportera snabbt och relevant när något händer – och det gör vi efter bästa förmåga. Även på redaktionen är det semestertider och ont om folk, med många fastanställda på ledighet – men en handfull spänstiga sommarvikarier på deras platser. Alltid kul på somrarna med den förändrade stämningen på redaktionen.

Men när det händer något dramatiskt märks det snabbt att VK-läsarna går till webben för att hålla sig uppdaterade.

Apropå torkan, så ger den härliga sommarvärmen konsekvensen att risken för skogsbränder ökat rejält. Något att tänka på, i grilltider.

Dagen till ära har jag skrivit om högsommarvärme. Den håller i sig. Länk här (vkplus).

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.