Katarina Hampusson

Svara nån gång Hans-Inge!

För två veckor sedan skrev jag en blogg om barnomsorgspengen – en blogg som Hans-Inge Smetana, Kristdemokraterna, kommenterade. I kommentarerna hävdar Hans-Inge Smetana att han motionerat om detta barnomsorgspengen som en ”att-sats” till Vännäs kommunfullmäktige för ett par år sedan. En motion han lovar att återkomma med mer uppgifter om senare.

Den kommentaren gjordes 27/11, alltså närapå två veckor sedan, och fortfarande lyser informationen med sin frånvaro. Hans-Inge har varit närvarande på bloggen, egna bloggtexter har producerats och publicerats. Ändå har han tydligen inte lyckats leta igenom sina pappershögar och komma med ett svar till mig.
Eftersom jag uppenbarligen inte får något svar kan jag bara spekulera varför han som förtroendevald kommunpolitiker inte bemödar sig med att fullfölja sin utfästelse i kommentaren. Det kan bero på ren nonchalans, det kan bero på att han inte hittat den omnämnda motionen, det kan vara så att den ”att-satsen” ligger i en motion som egentligen berör något annat, det kan kanske vara så att motionen aldrig skrivits.
 
Jag vill gärna läsa den motion som Hans-Inge Smetana hänvisat till så jag har efterfrågat den på kommunledningskontoret, utan framgång. Från 2007 och framåt finns ingen specifik motion om barnomsorgspeng inlämnad från Kristdemokraterna. Däremot finns en motion om Vårdnadsbidraget som faktiskt är något helt annat. Vid en hastig överblick kan man på kommunledningskontoret inte finna någon motion från Kd om barnomsorgspengen så långt tillbaka som till år 2000. Det är naturligtvis möjligt att man i ”luntan” av motioner vid en snabb överblick kan missa om den inlämnats.
 
Jag är inte speciellt tilltalad av den lätt raljanta ton Hans-Inge antar mot sina politiska kollegor i kommentarerna när han själv inte förmår uppfylla det han utlovat.
Därför väntar jag fortfarande på besked från Hans-Inge Smetana.
Etiketter: , , ,

9 kommentarer

  1. Karl-Gustav Sjöström

    Hans-Inge är inte att räkna med längre, när det gäller hans intresse att besvara kommentarer i lokala kommunalpolitiska frågor. Han rör sig med frågor på ett högre plan nu och om dem har han tydligen tid att skriva. Jag väntar också på saker som han lovat för mycket länge sedan.

  2. Hans-Inge Smetana

    Oj vad du tar i. Jag hinner inte läsa bloggar och råkade läsa när jag såg att mitt namn var i överskriften. Har under en månads tid haft betydligt viktigare uppdrag än att vara runt på bloggar eller som du skriver leta i pappershögar. Men eftersom det är sekretess så kan jag inte tala om det. Du kommer inte hitta motionen inom närtid utan den lades tidigare. Långt innan barnomsorgpeng var aktuell. Det skrev jag också om i kommentaren. Sen att du belägger mig för att påstå att jag sagt nåt som jag egentligen inte skrivit gör dej egentligen inte värd nåt svar. Fast jag lagt många motioner (flest inom närtid) så vet jag vilka jag lagt så är det bara. Sen har jag överhuvudtaget inte lovat det du skriver. Jag skev att jag ska kolla datum och det står också var jag då var. Läs min kommentar igen. Och håll dej till sans och ordning. Men det är väl så att jag hjälper dej att fylla ett blogginlägg. Och nu hjälper du mej att fylla ett också 🙂

  3. Inte imponerad

    Man undrar var Smetana har hämtat sin uppförandekod? Att vräka ur sig skit på det här sättet är oförskämt och knappast värdigt en förtroendevald politiker.

  4. Katarina Hampusson

    Svar till Hans-Inge Smetana (2011-02-09 21:44)
    Hans-Inge,
    Det var trevligt att du kostade på min ringa person ett svar, när jag inte är värd mer än att ha fått din tillfälliga uppmärksamhet, Det måste varit ett misstag att du under din sekretessbelagda, upptagna tid halkade in på min blogg och kommenterade.
    Ditt sätt att uttrycka dig i kommentaren gjorde att jag förväntade mig att avsikten var att den informationen skulle förmedlas till mig, jag ber om ursäkt för den fadäsen. Jag ska väl av detta förstå att du skulle kolla datumet för egen räkning och att du använde kommentarsfälten i min blogg som memo-lapp?
    Som sagt, vid en snabb överblick hos KLK från 2000 och till nu och hittar man inte någon motion i ärendet men det blir ju bra om du nu kan fylla en blogg om detta.

  5. Katarina Hampusson

    Svar till Inte imponerad (2011-02-10 14:40)
    Hej Inte Imponerad,
    Uppförandekoderna får Hans-Inge själv svara för. Om han representerar kommunen och sin politiska åskådning värdigt måste hans väljare och parti ta ställning till.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.