Regn och välfärd

Solen hänger någonstans bakom de grå molnen. Regn. Tid för dammtorkning, klädtvätt och läsande. Sent omsider har jag läst Torgny Lindgrens ”Klingsor”. Älskar Lindgren för hans blandning av underfundig humor och dödligt allvar. Få författare berör mig som mycket som han gör. Utöver det har det blivit en hel del vetenskapliga böcker. Inbillar mig att jag ska bli klokare om jag läser sådan litteratur.

Nu har spetsforskningen kunnat slå fast att dåliga och trista TV-program gör oss tjockare. Tänk vad vetenskapen kan förmå. Men det stämmer. Själv gick jag upp ett par kilo förra gången jag såg ”Lotta på Liseberg”. Klart man blir tjock av att sitta och glo på usla TV-program.

Alldeles nyss kom ytterligare ett rön in från spetsforskningen. Efter många års studier har man kommit fram till att ”man blir avtrubbad av att röka cannabis”! Det var som tusan.

Har försökt hjälpa en vän genom sjukvårdssystemet och lade naturligtvis märke till resultatet av den nedmonterade välfärden. Man har tagit ifrån vårdpersonal och socialarbetare deras redskap och medel. De gör så gott de kan, men kan bara frustrerat konstatera att pengarna numera används till annat. Inte minst har de gått till skattesänkningar, så att fler av oss kan tillbringa mer tid på Media Markt och hos bilhandlarna. Och det kan ju vara fint. Men vänta tills ni ska in i apparaten och söka vård och annan hjälp. Då kommer ni att se resultatet av denna obehagliga politiska idé.

Etiketter:

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.