Nackspärr och solsken

Vaknade med en djävulsk nackspärr. Nej, jag har inte sovit i skinnsoffan, utan legat i min sköna säng. Men jag måste på något sätt ha legat snett med skallen, för nu går den knappt att vrida åt vänster. Nåväl, det kunde ha varit värre. Som kvinnan som vaknade upp utan underkropp, ett märkligt neurologiskt fall som Oliver Sacks beskrivit i en av sina böcker. Kvinnans hjärna hade på något sätt kopplat bort underkroppen från medvetandet så att de blev ”osynliga” för ögonen. Det spelade ingen roll vad doktorerna sa, så skrek hon tillbaka att de måste vara blinda. Underkroppen är ju borta, era idioter!

oliver

Eller om mannen som en dag förväxlade sin frus huvud med sin hatt och som grep tag i hennes skalle i sina försök att sätta den på sitt huvud. Jo, hjärnan är en märklig fettklump som vi bär ovanför våra axlar. De mest märkliga saker kan ske i våra hjärnor. Nu tror jag ju inte att hjärnan har så mycket att göra med min nackspärr, förutom att den larmar med smärtimpulser när jag vrider huvudet åt vänster.

En fin dag därute. Det gör mig på bra humör. Ska ut och cykla – gissa vart? Jajamen, till apoteket. Måste dit även på torsdag eftersom läkaren låst uttaget av medicinerna med två dagars mellanrum. Bra, va? Men han kanske menar att det är nyttigt för mig att cykla runt till stadens apotek ett par tre gånger i veckan och på så sätt tappa några kilon. För jag har ju absolut inget annat för mig, utan sitter bara här och inväntar nästa besök på apoteket. Däremellan är det provtagningar och läkarbesök. Detta var dagens gnäll.

För övrigt börjar jag allt mer tycka att jag rest färdigt, att allt det som ligger långt borta blivit ointressant. Jag har med åren upptäckt att det finns så mycket som är intressant i min närmiljö, i det lilla. För att inte tala om allt spännande som rör sig i min fantasi.

Etiketter: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.