Tvätta fönster med apparat

Stora städardagen. Krupit omkring på alla fyra och grävts fram damm, grus, löv som fastnat under och på listerna. Men med lite ljummet vatten och grönsåpa har jag avverkat två av rummen, de övriga tar jag sedan, vad det lider …. Men det har blommat upp en känsla av stolthet i mig, och det över det faktum att jag gjort detta på egen hand. Kan själv! Ett annat perspektiv är att jag haft stora besvär med att städa. Det har hängt ihop med min ADHD som gett mig igångsättningsproblem (kan omöjligt börja städa) och när jag väl börjat har jag irrat runt mellan rummen och städat lite här och lite där och inget vill bli klart. Allt detta städande har varit förenat med starkt ångest. Till slut gav jag upp och misslyckades, vilket skapade mer ångest.

sovagroda

För fyra-fem år sedan fick jag hjälp av en arbetsterapeut som lärde mig att dela upp städandet; ”Varför tokstäda allt när du kan dela upp städandet på fem dagar? Du slipper du bli utmattad och känna att du misslyckats.” Jag har gjort som hon sa till mig – och nu jäklar städar jag undan min egen dynga. Under fem intensiva dagar.

unnamed

Ta mej tusan är inte detta den bästa uppfinningen sedan järnspettet. Med denna manick tar fönsterputsningen bara en grisblink. Och man slipper alla jävla ränder. Vill rikta ett stort tack till herren nere på stan som övertygade mig om att köpa apparaten. Han hette visst Clas Olsson. Trevlig prick.

För övrigt behöver vi livet för att klara av att dö.

 

Etiketter: ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.