Alkohol och barn

Glad Midsommar! Sköt om er både i solsken och regn.

a-beautiful-day-174599_960_720

Tänk på barnen och ställ undan flaskan. En gång i livet var jag ofta en full pappa och det ångrar jag djupt. Barn ser minsta lilla förändring hos sina föräldrar; ser att mimiken förändras, ögonen skelar, munnen sluddrar. Jag vill inte framstå som en moralgubbe, men jag vet verkligen hur barn kan påverkas när en förälder super för mycket. Somliga saker går aldrig att reparera. Som förälder ska man vara ett föredöme för sina barn – inte en snubblande, sluddrande pajas. Cirka 385 000 barn växer upp i hem med riskbruk och/eller missbruk av alkohol. Tänk på det.

kermit-1651325_960_720

Det ska bli uppehåll på förmiddagen och regn på eftermiddagen. Hade tänkt grilla, men det mycket möjligt att jag får plocka fram mina grillpannor och tillreda middagen på spisen. Skit samma! Jag (vi) kan ju ändå inte påverka vädret, lika lite som jag kan stoppa vulkanutbrott och jordskred. Det gäller att inse mina begränsningar och lägga krutet på det jag verkligen KAN förändra – mig själv, mina relationer, min andlighet.

Igår besökte vi Åträsket norr om Botsmark, för att delta i en släktträff på Lenas sida. Kul att träffa hennes syskon och lite tillbakalutad kunna studera deras likheter och olikheter. Jordgubbar, kakor och starkt kaffe – det var gott.

För övrigt är cynismen bara ett taffligt sätt att dölja sin sårbarhet.

 

Etiketter: ,

2 kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.