Lögner om vacciner

Vetenskapen och forskarvärlden är under attack. Det som varit fakta om vår tids stora frågor som klimatförändringar, miljöfrågorna. Dit hör även de vaccinationer som vi gett mot barnsjukdomar, osanningar, fake news, som sprids i stora mängder på sociala medier. Forskarna framställs som lögnare och lakejer till läkemedelsindustrin. Beprövad vetenskap slits i bitar av konspirationsteorier.

Är uppgiven och förbannad efter att sent i gårkväll sett SVT dokumentären ”Vaccinationskrigarna.” Journalisterna Malin Olofsson och Anna Nordbeck, har under ett drygt år infiltrerat antivaccineringsrörelsen; en rörelse som sprider sig över hela världen. Frontfigurerna som ofta saknar medicinsk utbildning sprider lögner och talar om ”vetenskapliga bevis” som inte finns. De påstår att alla sorters vacciner är gifter som orsakar allt från autism till dödsfall. Det kan till och med vara en del av en stor, hemlig sammansvärjning. Till stor del består rörelsen av oroliga föräldrar och föräldrar till autistiska barn. Den går även att passa in i trenden av allmänt missnöje och en trötthet med den ”gamla” världen.

Forskning som under strikta former lett i bevis att massvaccinationerna av barn räddat miljontals liv, sågas av ”experter” som varken har medicinsk utbildning eller inte kan lägga ett enda vetenskapligt bevis som styrker deras påståenden. Den största spridningen av rörelsen sker i I-länderna, i synnerhet Europa och USA. Märkligt nog dras unga, välutbildade människor till rörelsen. Men det är ju en tid då det är inne med att följa sin EGEN magkänsla och att skaffa sig en högst personlig andlighet  och tro genom att plocka till sig från det religiösa smörgåsbordet som passar just det egna JAGET.

I sitt motståndet mot barnvaccinationerna påstår rörelsen det finns en koppling mellan vaccinationer och autism. Utan ett enda hållbart vetenskapligt bevis. Jo ett. Andrew Wakefield påstod sig ha funnit en länk mellan MPR-vaccinet och autism. En studie som byggde på 12 (!) barn. Hans forskning hamnade i papperskorgen och han blev av  med sin läkarlegitimation 2010. Trots det dyker Wakefields ”bevis” i rörelsen. De säger att barn som får genomlida en barnsjukdom får bättre immunförsvar. Något som inte kan beläggas med fakta. Jo, vi kan skydda våra barn, men mot faktaförnekelse finns inget vaccin. Barn som INTE blivit vaccinerade och får mässlingen kan smitta spädbarn som inte uppnått vaccinationsåldern – och som då kan dö på kuppen.

Detta är fakta från UNISEF. Läs och begrunda!

 • Vaccinationer räknas som en av de största hälsoframgångarna i världshistorien. Under 2018 fick 116 miljoner barn vaccin mot de så kallade barnsjukdomarna.
 • Varje år räddas dock mellan två och tre miljoner barn från att dö i vanliga sjukdomar tack vare vaccin. Under de senaste 20 åren har över 20 miljoner liv räddats
 • Varje år räddas dock mellan två och tre miljoner barn från att dö i vanliga sjukdomar tack vare vaccin. Under de senaste 20 åren har över 20 miljoner liv räddats
 • Antalet dödsfall till följd av mässling har minskat dramatiskt, från tre miljoner på 1980-talet till runt 110 000 idag. Majoriteten av dem är barn under fem år. Minskningen har skett tack vare utvecklingen av allmänna vaccinationsprogram.

Vaccineras mot mässling.

Att vaccin kan ge biverkningar ska inte förnekas. Framför allt allergiska reaktioner. Men detta med biverkningar är ett faktum med de flesta mediciner. Jag personligen skulle kunna sluta ta mina Parkinsonmediciner som har många, svåra biverkningar – men då skulle jag förmodligen bli liggande likt en stenstaty. För och emot. Välja att lita på sin läkare eller gå sin egen väg? Jag väljer doktorns kunskaper.

Vetenskap börjar med att vi ställer frågor. Det kan vara frågor som ifrågasätter gamla påståenden. Vetenskapen försöker lösa problem. Det handlar inte om nåt allmänt tyckande där man kan lägga till och dra ifrån som det passar en. Forskare arbetar systematiskt, metodiskt för att leda en teori i bevis. I stora kvantitativa forskningsprojekt kan det finnas tiotusentals försökspersoner. Men det räcker inte. Det krävs likvärdiga grupper där kanske den ena får en placebomedicin medan en lika stor grupp får den riktiga medicin. Man går från en hypotes, till val av forskningsmodell för att efter åratal eventuellt kunna dra en slutsats. Krav på krav på objektivitet, distans, och de sedan vågar påstå att ”Detta piller minskar smärtorna hos cancersjuka” så ska forskningsförsöken som lett fram till detta kunna upprepas med samma resultat. Genom vetenskapens frågor får vi människor svar och  en säker, likvärdig vård och behandling.

Väntar spänt och hoppfullt på att jag ska få vaccinera mig mot Corona/covid-19.

Etiketter: , , , , , , , , ,

2 kommentarer

 1. olle

  Det är ju så det funkar i vår datoriserade värld, lögner blir till sanningar .Tyvärr tror även våra politiker vad de läser på sociala medier. Dolda agendor finns snart i varje myndighet via infiltrerade tjänstemän . Högt uppsatta i skogsstyrelsen är samtidigt medlemmar i Rädda Skogen. Dessa myndigheter måste vara oberoende inte godtyckligt styra mot egna mål beroende på vem som jobbar där. Regeringen verkar tappat styrningen på myndigheterna

 2. Benedicti

  Min initiala reaktion efter att ha sett Vaccinkrigarna var denna. Varför berördes inte domen i The British High Court rörande Lancet-artikeln från 1998? Det var nämligen inte bara Andrew Wakefield som fick sin läkarlegitimation indragen. Det fick också den seniora forskaren och barnläkaren Prof. John Walker-Smith. Det var han som var vårdansvarig för barnen. Det var hans team, inte AW som utförde de medicinska undersökningarna. Både AW och JW-S överklagade uteslutningen som beslutades av en disciplinkommitté hos General Medical Council bestående av tre läkare och två lekmän. AW var tvingad att hoppa av på grund av ekonomiska skäl, JW-S täcktes av försäkring och fullföljde. Stora delar av GMC:s anklagelser var de samma för båda läkarna.

  Domen från The British High Court var fullständigt förödande för GMC och dess disciplinkommitté. Domstolen karaktäriserar GMC:s beslut med ord som:
  “not a legitimate finding”, “a perverse conclusion” (juridisk term), “unsustainable”, “untenable”,” odd”, “fundamental errors”, “inadequate and distorted”, “inadequate and superficial reasoning and, in a number of instances, a wrong conclusion”, “numerous and significant inadequacies and errors”, “Universal inadequacies and some errors in the panel’s determination accordingly go to the heart of the case. They are not curable.” mm. https://www.bailii.org/cgi-bin/markup.cgi?doc=/ew/cases/EWHC/Admin/2012/503.html&query=Walker-Smith+and+GMC&method=boolean
  JW-S återfick sin legitimation med omedelbar verkan. Domaren John Mitting, kommenterade med förhoppningen att något liknande aldrig skall återupprepas och att GMC:s disciplinkommitté fortsättningsvis måste ledas av någon med juridisk kompetens, https://www.independent.co.uk/life-style/health-and-families/health-news/mmr-doctor-john-walker-smith-wins-high-court-appeal-7543114.html

  Varför berörde inte Vaccinkrigarna detta? Det hade i allra högsta grad varit befogat av följande skäl. Då en vetenskaplig artikel dras in meddelas oftast detta via ett så kallat ”Retraction notice”, så också i detta fall. Det bestod endast av tre meningar. The Lancet drog in artikeln enbart med hänvisning till fällningen i GMC. Två år efteråt och 14 år (!) efter att Lancet-artikeln publicerats kom så den fullständigt förödande domen i The British High Court.
  Påstod verkligen AW och hans tolv medförfattare i Lancetartikeln från 1998 att man visat ett samband mellan autism och MPR-vaccinationer? Absolut inte, man skriver tvärt om raka motsatsen: ” We did not prove an association between measles, mumps, and rubella vaccine and the syndrome described.” Någon mening längre ner skriver man dessutom att ingen annan har publicerat data som tyder på ökad förekomst av autism efter introduktionen av den variant av MPR-vaccinet som nu används.

  Kent, om du nu ser om avsnitt två av Vaccinkrigarna då ilskan lagt sig, skall du finna att till och med Dokument Inifrån konstaterar att Lancetartikeln aldrig påstått att MPR-vaccin orsakar autism. Detta är en felaktighet som en mycket lång rad av nyhetsförmedlare spridit under många år. Jag kan inte dra någon annan slutsats än att de flesta nyhetsredaktioner aldrig läst Lancet-artikeln. Det hedrar Dokument Inifrån att dom åtminstone i detta fall så effektivt ställde medierna i skamvrån.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.