Är våra demokratiska rättigheter hotade

På olika sätt försöker man nu tysta det fria ordet. I Robertsfors, Ånäset och Bygdeå  utsätts vi varje natt för sabotage när våra valaffischer rivs ned och förstörs. Det är helt klart att det inte är ungdomsstreck utan det handlar om planerade aktioner. Vissa observationer är gjorda och tillsammans med detta är min förhoppning att de skyldiga kommer att kunna avslöjas.

Vad är anledningen att Centerpartiets affischer vid detta val inte får stå orörda? Maud Olofsson är från vår kommun och personifierar på ett påtagligt sätt alliansregeringen. Mötet i Högfors 2004 lade grunden för ett framgångsrikt samarbete som utmanat socialdemokratin och vänstern, och många av oss har reagerat över hur lågt vissa av länets ledande vänsterpolitiker sjunkit. Angreppen har varit fruktansvärda och visar på en maktstruktur som avskräcker samt totalt brist på insikten om vikten av ett jämställt samhälle. Eftersom Maud är kvinna har vissa angrepp varit tydligt inriktade på att lyfta gamla fördomar gentemot kvinnor

Nu i valets skälvande sista dagar börjar det vara uppenbart för alla att alliansen kommer att fortsätta regera landet. Det svenska folket har nu insett, det som vi tidigare fått i oss från modersmjölken, att alla former av skatter inte är bra. Många har insett att det finns fördelar både för samhället och den enskilde om man har en politik som främjar arbete istället för bidrag.

Det finns även en stark frustration i de socialdemokratiska leden att man omfamnat den tidigare kommunisten Lars Ohly och tillsammans med de flummiga miljöpartisterna bildat den rödgröna vänsterkartellen. Med detta har socialdemokraterna signalerat att deras parti aldrig kommer att vara ett stor parti som ensamt kommer att regera landet. Nu har socialdemokraterna i olika opinionsmätningar runt 20 % lägre väljarstöd än vi tidigare varit vana vid. Det finns därför hopp för det svenska folket, ett hopp om ett företagsamt, grönt Sverige där alla får möjligheter att bidra och inte som tidigare då det ständigt stämplades ut människor i bidragsberoende och förtidspension.

Vi har ett land som jag är stolt över och jag kommer alltid att stå upp för människors rätt att fritt tänka och tycka vad man vill. De attacker som vi nu utsatts för ger oss ännu mer styrka i vårt valarbete och vi får ännu mer argument för att förhindra ett företagsfientligt vänsteralternativ i kommun, landsting och riksdag.

 

6 kommentarer

  1. Mattias Larsson

    Bra skrivet Lars, som Centerpartist tycker jag det är jättetråkigt då de som har avvikande åsikter inte nöjer sig med att framföra saklig kritik mot Centerpartiet utan även går till handgripligheter.
    Trist!
    /Mattias

  2. Minna Toivanen

    Liknande ”aktioner” kan man skåda runtom i landet. Såg när jag senast var i Umeå flertalet affischer som rivits ner eller slitis upp från marken, och det verkar drabba nästan alla partier. Men känns en aning lågt att dra till sånna handlingar…

  3. Laila

    Upprörande att odemokratiska personer agerar ute på nätterna. Nu är det viktigt att alla vi andra tillsammans visar att vi står upp för demokrati och yttrandefrihet. Vi får inte vika en tum för dessa försök stt tysta yttrandefriheten.

  4. Lars Weinehall

    Mycket angelägen fråga. Ytterst handlar det om respekt för våra demokratiska rättigheter.

    Jag antar att du mer din skrivning menar att det som ligger bakom detta är personer med starka antipatier, närmast ett föraktfullt hat, mot Centerpartiet i allmänhet och Maud Olofsson i synnerhet. Och att alla partier – även om det är enskilda individer som saboterar – har ett ansvar inom sina led att förhålla sig till sina meningsmotståndare på ett värdigt sätt – och ta ett särskilt ansvar för att beivra överträdelser.

  5. Tori Karlsson

    Demokrati och rätten att välja och tycka vad man vill är något vi i Sverige tar som en självklarhet. Att något som vi kämpat så hårt för genom historien motarbetas, gör mig beklämd. Jag anser att alla partier ska kunna ge information om just sitt parti och på det ska vi grunda vårt val. Opponerar man sig inte mot något som är fel, så har man gett sitt samtycke. Nu pågörjas val i Uganda och där kan man köpa sina röster……

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.