Kanske lite förvirrad

Alldeles bara nyss började jag min härligt långa helg, utan annat att göra än att ställa i ordning gästrummet inför julen och dotterns besök. Jag skulle träna lite, ta turer till skogs för motion och kanske ta hem en och annan gran-gren. Jag skulle pynta och myysa. Tur man är effektiv, för det har jag gjort, fastän helgen gått ovanligt fort… Hur kan tre dagar bara swisha förbi så där?

Det var inte bara timmarna som försvann. I eftermiddags när jag skulle ta på mig mina smycken, hittade jag bara den ena av två ringar. Men vad?? Jag är faktiskt inte den som tappar bort saker stup i kvarten, även om det faktiskt – om jag ska vara ärlig – tycks hända liite oftare med åren. Åldern, måhända… Jaja.

Men i alla fall: Jag blev helstörd på detta, inte bara för att jag inte hittade ringen, utan för att det var andra gången på ett halvår som jag slarvat bort en ring. Båda i 18 karat.

Gollum

”Curse us and splash us! My precious is lost!”

Letade i sinne förstås, under möbler, i lådor, bakom saker, i saker, utan resultat. Efter ett tag blev jag tvungen avbryta för att i stället ila iväg till Anderstorpkyrkan, för årets sista uppsjungning med kören. Väl där glömde jag faktiskt allt om ringar och letande. Sjungandet gick bra.

Hoppsansa. Nu hade jag all tid i världen att leta noggrannare. Rustade mig med en riktigt krämig led-lampa och så började den stora sökningen. Lyfta på allt, vända på allt och lysa upp varenda vrå. Hittade mattor av damm, korvar av damm, men ingenstans tittade ringen fram.

Nästa steg var att titta i dammsugarpåsen. Äckligt. Ingen ring. Nu blev jag ledsen på riktigt. Hur kan man vara så klantig att man tappar bort en ring i sitt eget hem? Nedslagen satte jag mig i soffan. Lite teve kanske skulle distrahera. Men visst ja, jag hade ingen tv-bild heller: sändningsavbrott i ComHem. Klart på tisdag, spådde kundservice.

Skrev några frustrerade rader på Facebook och när jag gjort det, kom jag på. Jag har inte letat i soporna!  En påse stod i farstun och jag hade tänkt bära bort den när jag kom hem, med iddes inte. Ojojoj! Började dock kolla soppåsen i badrummet. Äckligt. Sen kollade jag den halvfulla i köket. Äckligt. MEN!

Där var ringen.

Känner mig förvirrad. Varför har jag slängt ringen i soporna? Hur i fridens har detta gått till?

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Kategorier