Fest nu och då

Planerar fest med anledning av min förestående sextioårsdag. Det ska bli kul och mest glad är jag vid tanken på att ha hela min familj med denna dag. Några nära vänner på det, gör susen och det kommer att bli trevligt värre, därom är jag övertygad.

Kriterierna för vad som räknas som fest har ändrats en hel del under åren, konstaterar jag eftertänksamt. I min ungdom var festerna mera raj-raj, med vin, dans och sång och klackarna i taket till sena nattatimmen. Var det inte fest, så var det krogen eller dansen. Roligt nästan jämt!

Sen blev man gradvis lugnare, med barnen, med åren och med.. ja, med åren ännu lite till. Numera handlar festen inte lika mycket om att ha skitkul, utan att ha jättetrevligt. Emellan de begreppen har en viss förskjutning alltså skett. Intet ont om att ha skitkul, men det tar både energi och tid som jag hellre lägger på annat. Nej, trivas är tidens melodi!

Optimerar genom att köra festen som ett eftermiddagspass med en avrundande middag innan kalaset stänger för i år. Jag har tagit ner pretentionerna till en facil och avslappnad nivå.

Ja, festerna har minsann förändrats. Partytjejen har lugnat ner sig med varje dekad, vid trettio var det fortfarande FEST! Tre trettioåringar knökade ihop till ett gemensamt kalas på lokal. Hattar, ballonger, serpentiner, mat och vin. Tror till och med att där förekom tal!

Vid fyrtio var det ganska festligt också! Inbjudna vänner, en rätt så tjusig meny – och hjälp med det praktiska (är dig evigt tacksam, Lena L!) så att jag själv fick umgås arbetsfritt hela dagen, fram till senan kväll. Att ta hjälp vid såna här tillfällen är verkligen guld för en jubilar.

Roligt nästan jämt-

Vid femtio gick det liite tyngre. Men med stöd och hjälp av min kära syster kunde jag fira och firas dagen lång. Detta år slutade festen före midnatt. Trivsamt värre. Underbart och kul. Och i år satsar jag alltså på trevligt och opretentiöst. Hoppas någon kommer. Den här gången skall kalasets praktiska genomförande skötas av mina barn. Vid åtta är vi nog klara. Jag skulle tro att det är sista gången jag firar på detta vis. Sen får det helt enkelt bli kaffe och tårta till dem som dyker upp och sen kan jag ta en tupplur före middagen. Det blir trevligt det också.

Hipp hipp hurra, för alla dagar som kommit och gått. Det var livat. Ser med spänning fram emot resten, peppar, peppar. 

https://youtu.be/w67-hlaUSIs

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Kategorier