Vårkänslor

Det här väcker vårkänslor i mig:
Fågelsång,
Första gröna stråt tittar upp,
Multna dofter från diken och mark.

Och nu är våren i gång! Det byggs bon. Det sjungs allehanda drillar, från ”kom inte hit”-drillen (avser konkurrenter) till ”kom och ta mig”-drillen (avser parning). Det är lustigt, för fåglarna finns ju här året om, men det är som om de höjer tonläget flera snäpp när vintern börjar förlora greppet om tillvaron.

De ilar upptaget hit och dit och bryr sig inte ett dugg om Corona, permitteringar och liknande, för de har ju fullt upp med att bygga bon och skapa nytt liv!

Det senare är det kanske fler som gör. Jag kan tro att en och annan ”corona-bebis” kommer att se världens ljus om cirka 9 månader.

Små gröna strån här och var väcker livsandarna i mig rejält. Gräs och frön som blir till växter är för mig essensen av liv, ett bevis på att liv vinner över död om och om igen. Ett minst sagt aktuellt ämne så här i påsktid.

Jag har promenerat till jobbet hela vintern, när det inte varit för halkigt eller regnat. Det är ju alltid en välgörande vana, men bara härom dagen kom den till mig: doften av ruttnande, multnande marker och diken. En underbar doft, också den ett budskap om nytt liv.

Jag blir så lycklig! Med alla sinnen upptagna av vårens budbärare finns inga rädslor eller obehagliga förnimmelser, om en öde stad som tycks hålla andan och vänta på att pandemin ska slå rot. Nej, där och då finns bara vårrusig lycka. En sak fattas dock för att våren ska kännas här på riktigt. En fjärde sak som ger mig vårkänslor, nämligen:

Kupevärmare bort.

Att plugga in kupevärmaren på hösten känns nästan tristare än att tömma blomurnorna. Men att få lägga bort den är mig en riktigt höjdare! Det är nog inte dags riktigt än, men många veckor kan det inte dröja innan den åker ut och bilen blir vårstädad! (Oftast vid däckskifte.)

Men fram till dess njuter jag allt jag bara kan. Tänk att denna njutning finns där, alldeles gratis, vare sig jag går ut eller nöjer mig med att öppna balkongdörren lite på glänt. Inte mycket gräs och blommor än, men ljuden, de växande gräsplättarna och dofterna! Aaahh! Det spritter i själen. 🙂

En kommentar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Kategorier