På andra sidan

På andra sidan julhelgen infinner sig det stora, något vilsammare efteråt. Julen blev kort i år och det är inte utan att jag tycker det känns helt ok. Det finns säkert en hel del människor som inte håller med. Många behöver all ledighet de kan få och att kunna passa på att träffa familjen och leva loppan lite så där i allmänhet.

Jag också, förstås. Har haft nästan hela familjen hemma stor del av helgen och fått rå om rejält. Är väldigt tacksam för det, för det kändes osäkert ända in i det sista om huruvida man skulle kunna ses eller ej. Julafton fick lite ny stuns i och med att jag sjöng med i kören vid julbönen, för första gången i mitt liv.

Strax innan start

Det blev en bra start på helgen, med stämning, budskap och eftertanke. Sen vidtog traditionen. Maten åts och Kalle sågs, precis som vanligt . Klapparna var lagom många och riktigt smart utvalda. Mycket trevligt. Men ändå: efter tre dagars julhelg – känns det inte skönt att få lite vardag igen? Kom igen nu! Håll med!

Ja, ni gör ju som ni vill. Hoppas ni har det bra vilket som. Själv vaknade jag motvilligt i morse efter en illa sövd natt. Men det var ju i dag jag skulle få min tredje vaccinspruta. Upp och iväg! När den väl satts på plats kunde jag gå hem igen och vila en stund.

Jag är inte spruträdd alls, men man kan ju inte undgå att spänna sig lite. Ungefär likadant är det hos tandläkaren. Jag tycker mig vila avspänt på britsen medan proffsen gör vad de ska. Men ändå, när stolen åter vinklas i uppåtsittande, märker jag att händerna är aningen knutna och att en viss lättnad infinner sig över att det är klart.

Har semester över helgerna och inte ett dugg inplanerat. Dotter och måg åker hem till sig på torsdag och så är det med det. Resten av ledigheten får jag tillbringa i sällskap med K, som med anledning av covid-läget bestämde sig för att stanna hemma i år. Trist, men förståeligt. Nu får vi ta nya tag under de dagar som kommer. Som är obokade, som sagt.

De närmaste månaderna lär flyta på i ett sävligare tempo än hösten gjorde. Den ägnades ju i mångt och mycket åt K:s boksläpp och författarframträdanden i när och fjärran. Nej i år tänker jag mig någon enstaka utflykt, men inte mer. Tror jag. Man vet ju aldrig. För inte anade K – än mindre jag – att Ester-boken skulle göra sån succé! Efterfrågan på böckerna och författaren själv blev enorm och boken har toppat listor så det står härliga till.

Nu har FHM ju rekommenderat arbete hemifrån om så är möjligt,. Det kanske blir aktuellt när jag väl kommit igång något med nästa etapp i min oändligt långa arbetsprocess, som är att EU-harmonisera information om våra produkter.

Må 2022 bli ett gott år! Jag ger sällan nyårslöften, men har förhoppningar om ett fruktbart arbetsår, en fin vinter och dagar av hyfsat mående till både kropp och själ. Hoppas även de nära och kära ska få ha det bra och njuta av livet utan större mankemang,

Ute i de större sammanhangen hoppas jag på några månaders politiskt lugn innan valrörelsen sätter i gång på allvar. Och att vi ska kunna gå våren till mötes utan rädsla för dödliga virus. När alla ansvarsfulla medmänniskor vaccinerat sig slipper vi gå omkring och känna oss som potentiella offer/dråpare, rädda för allt och alla.

Och i världen, mer förståelse, förlåtelse och samarbete.

Men än är vi inte där. Mellandagarna får för min del dra förbi som de vill. Jag hoppar över rean även i år. Det är länge sedan jag tyckte det kändes kul att ”fynda”, utan jag sitter hellre här hemma under korkeken, eller går ut i vädret och släpper livsandarna fria.

Önskar dig/er ett gott slut på det gamla och ett gott nytt år!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Kategorier