Hej våren!

Jag har ägnat helgen åt vår-saker: Projekt BBB, dvs. Balkongen, Bilen och Beklädnaderna (klädtvätt , mm) stod på dagordningen detta veckoslut.

Inledde med att åka in till stan och beställa ett par nya fräscha glasögon. Tiden går fort och mina nuvarande är älskade in i de sista, men allt mer slitna. Man ser allt sämre vartefter. Trist att skrota de kära favoriterna, men jag gläds ändå över att ha hittat nya roliga! Lite ängsligt är det också. På grund av mina synfel blir det sällan perfekt på första försöket och det kan kännas rätt frustrerande. Dels för att det känns lite besvärligt att klaga på köpet, dels för att det blir fler turer till optikern innan allt är i hamn. Låt mig slippa!

I går var det dags för balkongen att få en make over, med städning och grundinredning. Nu fattas bara pyntet (det roligaste). Varvat men en och annan tvätt och att ta fram vårskorna. Hoppas de sopar snart så jag nänns börja använda mina nya vita sneakers!

Det kan dock dröja. Här utanför pågår markarbetet efter att det brandskadade grannhuset rivits. Utsikten är allt annat än hänförande, men dock lite bättre än brandrester, ska erkännas.

Ett år sedan

Nyligen

Sen var det ju Valborgs. Vi har en tjugoårig valborgstradition, mina kompisar och jag och trots att livet ibland kommer emellan har vi ändå lyckats få till det nästan varje år. Bra, jobbat av oss, tycker jag. I år hoppade jag över brasa och missade vårtalet, men huvudnumret var en orgelkonsert i Skellefteå Landskyrka, med min gamle körledare Anders. Såå fint och mysigt. Glad och upplivad körde jag hemåt i skymningen.

Passade på att kolla oljan när jag ändå var vid bilen. Bilen läcker olja, i små mängder och man behöver fylla på då och då i väntan på att verkstan får lägga sina helande händer på problemet. Men det fick vänta över natten.

Så kom söndagen och första maj. Hade länge velat mellan att delta i första majfirandet eller i gudstjänst, tillsammans med min kör. – Det fick bli det senare, men först en tur till Biltema, var det tänkt.

Och före det, fylla på olja. Sen rasade planeringen ihop en aning.

Jag har tappat bort locket till oljetråget. Först hamnade det i någon vinkelvrå inne i motorrummet. Jätteknepigt att få tag i det tog säkert tre kvart att få ut. Tänkte att ”det får inte åka tillbaka” och släppte därför ner det på golvet. Rakt ner genom motorrumet. Å vad händer då?

Det försvinner, vet inte vart. Nu måste jag köpa nytt! Det var så ofattbart klumpigt att jag inte ens orkade bli upprörd. I stället gav jag upp ambitionerna för bilen. Gick in och lade mig på soffan med en kopp kaffe och vid tretiden bar det i väg till kyrkan för övning och uppsjungning. Väldigt trevligt.

Som ni ser är det inte jag på bilden. Och inte är det jul heller… 🙂

Sen var dagen lista i princip avbockad och jag kunde avrunda några mindre projekt och sen slå mig ner med laptopen.

Så nu sitter jag här, ganska nöjd ändå. Sinnena lägger sig till ro och snart kommer natten, med förhoppningsvis lite välgörande sömn. Ny dag, nya tag. I morgon hoppas jag få tag i ett nytt lock för oljetråget. Utan det kan jag inte köra till Umeå på onsdag och det vore ju tråkigt. (Fast det går förstås bussar..) Ska följa K till vårens sista framträdande, denna gång i Vilhelmina. Ja ack, man får se sig omkring, minsann!

Hoppas på snöfritt förstås. Våren är ju äntligen här och nu fattas bara värmen, så börjar balkonglivet och de bara fötternas tid.

Brandrester är inte så roliga att se.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Kategorier