Topptränarna ställer sig i kö

Björklöven saknar i dagsläget tränare. En sak är säker – säsongens framgångar har stärkt Björklövens positions på tränarkartan.

Har pratat med en rad tränare under dagen och alla ser Björklöven som ett mycket intressant alternativ. Vad beror detta på då? Enkelt. Björklöven är en mycket anrik förening som åter börja visa resultat, det ökar intresset för klubben både bland spelare och tränare. Så det verkar som att Fredrik Grönberg har ett helt smörgårdsbord av tränare att välja på.

Anders Forsberg har ryktas till Löven och öppnade en dörr till mig under dagen. En annan tränare som ryktas vara aktuell är tränaren som förde Brynäs till deras senaste SM-guld, Tommy Jonsson, som fick lämna Brynäs mitt under säsongen. Såhär kommenterar han ryktet när jag får tag på honom:

– Jag har inte varit i kontakt med Löven.

Talar du sanning nu?

– Jag personligen har inte varit i kontakt med Löven.

Din agent då?

– Det vet jag inte, har inte pratat med honom i veckan.

Hur ser du på din framtid, vill du leda ett lag kommande säsong?

– Absolut! Jag känner att jag har mycket kvar att ge och när jag har varit i Brynäs så pass länga känner jag att jag vill pröva på något nytt, jag klättrar redan på väggarna.

Skulle Björklöven vara intressant för dig?

– Det skulle det vara. Jag har följt dem väl under slutspelet och de har gjort en imponerande resa. Det var inte många år sedan de hade ett konkurshot över sig och nu har de visat att de åter är ett topplag, avslutar Tommy Jonsson.

24 kommentarer

    • Henrik

      Håller med, förstår inte hur Johnsson kunde missa den frågan i sin intervju, borde ha börjat med den. Rätt självklart. Kanske du Erik kan ställa den? Blir vi snart utan sportchef även känns det ju bara dumt att spekulera, då är det ju det den viktigaste frågan. Skulle vara grymt viktigt med nåt positivt besked, just nu verkar ju skutan läcka rätt mycket…..

  1. Johan

    Topptränare?
    Kallar du dessa två för topptränare?! Nej tack, inte nån av dom i Björklöven. Tror Grönberg har högre tankar om Löven.

    • Navid

      Om man vill ha dem eller inte är väl en sak. Men det är två tränare som nyligen coachat lag till SM-guld. (Ja, räknar så med Forsberg)
      Vad mer krävs för prefixet topp-?

    • Mogge

      Två tränare som tagit SM-guld. Vilken är din definition av topptränare? Sen om de passar ihop med Lövens spelare och spelidé. Men att de är topptränare kan man knappast säga emot. Vi kan inte gärna köpa över hela Skellefteå AIK s oorganisation. Men vi kan bygga nåt nytt och eget med hjälp av erfaret folk. Forsberg har nog en hel del revanschlust gentemot våra vänner i schtaan att bygga vidare på 😉

  2. Matte

    Roger Melin och Jonas Rönnqvist kanske Ulf Dahlen. Det är bara dom som gäller. Ge mig en present nu och signa någon utav dessa.

    • Canoah

      Nej tack till Melin, och inte heller Dahlén! Vad har Dahlén åstadkommit som tränare..

      Rönnqvist absolut, men han ska ju vilja träna ett lag också och där brister det nog.

      Tycker både Forsberg och Jonsson är kanonbra alternativ.

  3. köpinglövet

    Tror nog Grönberg fixar någon bra tränare som har samma syn på hur löven ska spela, har en magkänsla att det blir superba. Själv så tror jag att Mats walltin och kolega Werner snart dyker upp som tränarduo i Södertälje, för både tälje och aik kvalar sig
    kvar tillsammans med Tingsryd och Västervik, för kvalserien verkar vara den sämsta någonsin. Så alla vi lövenfans vi kommer att göra en Karlskrona nästa säsong och vinna allsvenskan.

  4. Gustav

    klart att det är kul att topptränare bekräftar Björklöven som klubb, men, Björklöven har säkert inte råd med dessa tränare

  5. Garvis

    Forsberg har inte vunnit något sm-guld! Att kalla honom en topptränare är ett skämt! Sen att tränare skulle ställa sig i kö… Kom igen nu. Samma hybris varje år!

    • Jocke

      Nä ingen officiellt SM-guld. Han har dock 2 SM-silver vilket inte är kattskit. Vad är din definition av topptränare?

  6. Stefan

    Tycker det känns som tveksamt att Grönberg blir kvar….vill inte svara på det i intervjun i dagens VK, om han tänker stanna, varför kan han inte bekräfta det redan nu!! Eller har han inte bestämt sig (?)….hoppas verkligen han stannar, gjort ett bra jobb tycker jag!

  7. Observer

    Att drömma om Jonas Rönnqvist o Roger Melin kan man ju göra men dessa herrar tränar inte för småpengar. Jonas R hade 2 mille/år när han tränade Luleå: Har Löven råd med såna tränare????

  8. Fredrik

    Stämmer i ”Kan-någon-svara-på-om-Grönberg-blir-kvar-Kören”… Röstar på Stephan Lundh som Huvudtränare! 🙂

  9. Ellge

    Vad jag har hört så går Vaisats TV-avtal ut nu denna säsong för Hockeyallsvenskan och ska omförhandlas. Alla som jobbar med sändningarna har säkert då också utgående kontrakt.
    Lyft luren och slå en pling till Harald Luckner. Där har vi en kanontränare om han vill ta upp tränarrollen igen.
    Hade Mora råd med honom förut borde vi ha det…

  10. ...

    Stefan, har han gjort ett bra jobb?
    Rätt många ur stommen som man vill behålla som Blixt skrev kontrakt med. Eller är jag fel ute..

    • Stefan

      Är det inte Grönberg som är del i att Maegaard-Scheel, målisarna Kevin och Mattsson, Hurtubise, Emil Lundberg, Rasmus Edström, W och W funnits i Lövens organisation i år….det är väl ett hyfsat jobb tycker jag…

  11. Hannes

    Har enligt säkra källor hört att Alain Vigneault är en av alla tränare som står i kö för att få träna Björklöven.

  12. Tarzan

    När ska blixt själv eller någon släkting till han sluta kommentera stup i kvarten? Näe signal Forsberg. Men hur blir det med grönberg?

    • ADO

      Ha Ha! Words! Kan meddela att det är som att slåss mot väderkvarnar, trust me jag har försökt. Spelar ingen roll om det är signaturen ”Jn” eller ”…”, Blixt storhet tycks uppenbarligen vara värd att lyfta fram gång efter gång efter……..

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.