Jonsson är rätt man för Löven

Under dagen fick jag fram att Löven för diskussioner med Brynäs guldtränare från 2012, Tommy Jonsson (ni kan läsa plusartikeln här). Så vad är det för kille då? Helt rätt namn för Löven om ni frågar mig.

Tommy är en kille som inte har fått allt serverat på en guldfat utan han har jobbat sig sakta men säker fram och trots sin ringa ålder har han hunnit skaffa sig massor med rutin inom hockeyn. Av det jag har hört och enligt min egna uppfattning är det en kille som står stadig med båda fötterna på jorden. Att han inte bara har varit verksam inom hockey är ett stort plus, han har massor med erfarenhet som chef inom näringslivet.

Jag tror att Löven är bra för Tommy och Tommy är bra för Löven, helt enkelt. Att han dessutom har varit så pass länge i Brynäs där det ställs stora krav på laget är verkligen ett plus. Utan den rutinen är det en omöjlighet att leda ett lag som Löven där hela staden berörs av laget.

Nu är det långt ifrån klart att det blir Tommy, men partnerna för en diskussion.

Enligt ryktena är bland annat Anders Forsberg, Tony Zabel och Leif Strömberg också med och slåss om jobbet.

Såhär kommenterar Tony Zabel det hela.

– Nej jag har inte varit i kontakt med Löven.

Skulle det vara intressant?

– Absolut! Björklöven är klart intressant och de har gjort en bra resa och lyft sig ett steg.

Även Leif Strömberg medger att Löven skulle vara intressant:

– Det känns som att det skulle vara ett intressant uppdrag och jag skulle helt klart överväga det om jag fick frågan.

Vad Anders Forsberg säger kan ni läsa om här.

Ja, som jag har skrivit tidigare, Löven har ett helt smörgåsbord av tränare att välja bland och framgångarna har gjort att det är betydlig mer rutinerade herrar som är villiga att ta över än tidigare år.

13 kommentarer

  1. Undrar

    Vilken typ av hockey vill dessa herrar se? Går det att få en kort resumé per tränartyp??
    Även: Hur blir det med Grönberg? Ev spelare in? Vi är i ett vakuum härute…. Oscar Nilsson skrivs det om, likaså Oskar Fredriksson…hur ligger vi till?

      • mot SHL

        Hade också gärna sett en kort kommentar om varje tränare och vilken typ av ishockey dom förespråkar.

      • Undrar

        Skit. Ytterligare neg nyheter mao…. då blir han väl kvar i gruvan eller hamnar i Asplöven. Tror han hade passat riktigt bra annars. Tråkigt. Ge oss goda nyheter nu:)

  2. Etunalöv

    Frågan om Grönberg känns det som att ni duckar för varje gång den ställs… Finns det ingen info om huruvida han kommer stanna kvar och leda skutan??

  3. Hempel

    Vi får räkna med en del ångestladdade nyheter men ärligt talat tror jag att vi stött på de flesta redan och att det nu bara kan bli positivt. Waltin & Wener är väck vilket är synd. Samtidigt tror jag att Waltins ledarstil inte håller i längden. Han har fått ut max av spelarna och lagt grunden till någon annan som kan färga detta på ett nytt sätt. Utvecklingen av spelarnas sätt att ta för sig varje byte kan vi tacka Waltin för. Otroligt skicklig tränare som inte lämnar något åt slumpen (förutom PP). Kevins vara eller icke vara vet vi om att det kommer bli SHL. Bara att se fram mot nästa keeper som vi gör till publikfavorit. Hellström vore oerhört tungt med tanke på att han är ”Björklöven” just nu. Hopp om att han stannar likt Palme gjorde förra året finns. Efter detta hoppas jag att Öhman kör vidare, bara han vet hur många år han har kvar. Grym på alla sätt. Hurtubise brukar tyvärr flytta runt men där får vi hoppas på honom eller att någon ännu bättre spetsar upp. Annars känns det ganska bra om vi lägger till kommande tillskott. Återstår att se….

  4. Sven

    Leif Strömberg är onekligen intressant. Klarar han av att/har erfarenhet av att leda ett lag med NHL-spelare så att de ligger sämst fyra-femma i tabellen så skulle han säkert göra ett mycket bra jobb i Löven.

  5. Henrik

    Om Grönberg tänkt dra vidare, låt Öhman bestämma tränare. Så viktig är kaptenernas kapten för föreningen. Hoppas rätt folk inser det och styr upp detta.

    • Enrico

      Visst är han viktig, men nu får du nog ta och kamma dig lite. Skulle en spelare välja vilken tränare laget ska ha?

      • Henrik

        Kammad är jag nästan alltid Enrico:) menar att om Sportchefen drar vidare är det av största vikt att spelarna får säga sitt om tränaren som tillsäts. Stefan har makalöst mycket kunnande och är sjukt viktig i lagbygget, så ta med hans åsikt i frågan för att skapa nåt över tid….

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.