Hetast i Sverige – i Umeå på lördag

Malte Strömwall stod för tre mål (och två assist) när AIK besegrade Leksand med 7-3 på onsdagen. På lördags ställs Björklöven mot Sveriges hetaste hockeyspelare.

”Puckarna har trillat in, jag har skjutit mycket och varit på rätt plats.”

Så förklarar Malte Strömwall  för aftonbladet sina elva mål på (14 poäng totalt) på sju matcher.

Den 21-årige snidaren är bara 1,80 lång, väger inte mer än 82 kilo, men har hittat rätt på alla sätt under inledningen av säsongen.

Strömwall som föddes i Luleå kommer från Linköpings organisation, men har spelat för Växjö, Troja/Ljungby, Luleå, Asplöven och HV71 de två senaste säsongerna.

Under dessa två år blev det elva mål. Nu har han gjort elva mål på sju matcher. Närmast inom Svensk hockey bakom Strömwall i målskyttet har vi Patrik Karlkvist med fem mål för Mora, Anton Rödin med fyra mål för Brynäs om vi pratar SHL.

Det är bara helt makalöst det han gjort så här långt. Frågan är hur länge AIK får behålla honom i allsvenskan, men på lördag lär han allafall vara kvar i laget när AIK kommer till Umeå för att möta Björklöven. Speciellt då för Björklöven se upp med Strömwall i powerplay. Han har pangat in fyra PP-mål från sin point-position som ”backersättare” i powerplay med den hästspark han har till skott.

Så ta chansen att få se Sveriges hetaste spelare på lördag och se om Björklöven kan stoppa honom.

En kommentar

  1. Pingback: Matchdag – AIK hemma | Lövenbloggen

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.