Ny målvakt lånas in

Daniel Johansson pratade igår om att Björklöven behövde få in en ny målvakt och det snabbt. Emil Hedman från Modo blev namnet.

Emil Hedman lånas in till att börja med till matchen mot AIK på söndag.

– Emil Hedman är en duktig ung målvakt som varit med oss och tränat några gånger när Andreas Ollikainen varit skadad och nu också kommer att följa med oss till matchen mot AIK på söndag, säger Björklövens sportchef Daniel Johansson till klubbens hemsida.

Det är tydligt att Dalle har svårt att hitta långsiktiga lösningar på både målvkats och backsidan. Inget fel på Emil Hedman, men att lån på en eller två matcher i taget ska vara lösningen på Andreas Ollikainens frånvaro har jag svårt att tänka mig.

Förhoppningsvis går det att hitta en längre lösning med Hedman om han klarar sig bra på träningarna närmaste tiden.

När jag pratade med Daniel Johansson om målvaktssituationen så sa han:

”Det bästa är att hitta en målvakt som är med och konkurrerar om att stå”.

Det har alltså varit lite för dyrt och svårt att hitta den målvakten.

5 kommentarer

  1. Enskedelövare

    Man börjar undra hur begränsade kontakter sportchefen har och om hans ringa erfarenhet i en högre division tar ut sin rätt.
    Letar han efter spelare som han inte har råd med och får nobben hela tiden eller hur är det?
    Tycker han att gräset är grönare på den andra sidan hela tiden?
    Hur påverkas harmonin i truppen när det tillkommer spelare på korttidskontrakt ..
    Och hur är det med Palmebjörk,är han på väg bort,vet du något om det Gustav?
    Är det pengar från en försäljning man väntar på och att det därför tar tid,?

  2. Robert

    Löven gör inga sexiga spelarlån precis. Det är en utopi att klubben ska kunna ta steget upp till SHL när ekonomin är så svag att man inte har råd med bättre värvningar rent generellt.

  3. Oss

    Det är ju något som är sjukt i denna klubb och ingen verkar se det!!
    Först ska vi förstå att Björklöven är ett lag som va tippade som etta i allsvenskan detta år. Man har inte riktigt hållt den fanan dock. Man har spelat sämre. Vad gör man? Man lånar in lite spelare, nu senast två gånger Emil. Problemet? Lyssna…

    Emil nummer ett är en back som kommer från Piteå där han inte gjort ett dugg. Varför spelar han då helt plötsligt i Löven? Ja, han är kompis med våran sportchef sen förra säsongen då båda va i Piteå. Kanske det har med det att göra?
    Lite exakt samma som Olli. Man sparkar Wälitalo under förra säsongen för att han inte platsar i ett allsvenskt lag. Man tar in en målvakt som hade mycket sämre stats än wälitalo i division1 och nästan samma ålder. Denna målvakt blir inte ens andremålis helt och hållet, utan får stå över 30% av matcherna. Detta TROTS att vi har en av de bästa svenska målvakterna i Sverige just nu.
    Hur kunde detta bli så här? Kanske det beror på att Olli och sportchefen var kompisar sen tiden de hade ihop i Mariestad?

    Emil nummer två är en osnyten pojke som inte alls är redo för något sånt här. OM man ska ha en ung spelare, varför tar man då inte upp någon målis från sin egen juniorverksamhet?
    Varför spelar då denna Emil helt plötsligt i Löven? Jo, hans pappa är målvaktstränare i Björklöven… kan detta ha något med det att göra?
    Kanske målisarna i juniorlagen inte har någon välbärgad/känd/inflytelserik/släkting som kan föra deras talan?

    Det är något som är ruttet här. Juniorverksamheten har haft dessa ryggdunkingar och kompisuttagningarna länge nu, men att det ÅTER IGEN skulle bli så i alaget…det trodde jag inte. Inte efter vad som hände förra gången med MIcke A osv osv.

    Spelar det inte någon roll hur bra du presterar, utan spelar det roll vem som är dina föräldrar/vem du känner inom klubben? Det är tragiskt. Hade löven varit ett division 3-lag eller korpenlag så hade jag inte brytt mig så mycket. Då de spelar för att det är kul.
    I löven får kompisar, släkt och bekanta spela i elitklubb pga helt fel anledning om detta är sant. Vissa får dessutom fina löner som är dikterade av just en kompis eller släkt.

    Horribelt om mina tankar skulle stämma.

  4. Ture

    Oroväckande om svågerpolitiken ska smyga sig in igen som Oss påpekar. (hoppas du inte överdrivit nu pga att du är pappa/vän till en spelare som du tycker skulle fått chansen istället bara). Hur som helst aldrig bra att man ska måsta vara polare till den och den för att få plats i laget, så får det inte vara. Nu har jag tyvärr ingen koll i detta fallet så låter det vara osagt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.