Slutspelat för Björklövens J20

Björklövens J20-lag vann båda sina matcher i helgen, men det gjorde även Piteå så nu är säsongen över för Björklövens J20.

Björklövenavslutade säsongen med segrar 3-2 mot Östersund och 10-4 mot Sundsvall, men var för långt efter Piteå efter två förluster mot just Piteå tidigare under slutspelsserien. Det blir istället Piteå som kvalar vidare mot SuperElit.

Så här slutade tabellen för Björklöven.

J20

Killarna i J20 hade en svår säsong då de tappade 12 spelare inför säsongen som många hade framträdande roller i laget och när även J18 och J16-lagen dränerats på talanger så har Björklöven tvingats lyfta upp spelare.

Ser vi på laget som kom tvåa i serien innehöll det tre spelare födda 1999 och fyra födda 1998 trots att J20-årgången den här säsongen primärt är 96-97.

Utifrån förutsättningarna är jag inte rätt man att bedöma lagets insats, men som förening ska Björklöven rent generellt inte vara efter ett lag som Piteå på J20-nivå.

Med tanke på att J18 först missade J18 Allsvenskan och sedan slutade på sjätte plats i förtsättningsserien efter bland annat två förluster mot Vännäs har den som tar över juniorsportchefstjänsten och den nya GM klubben snart lär släppa en hel del att ta tag i.

Så här såg J18-serien ut när den spelades klart förra helgen. Alltså med lag som Härnösand, Boden och Vännäs före Björklöven.

Björklöven som dock höll sig kvar i J18 Elit med minsta marginal.

J18

Det intressanta nu är vad klubben har för plan för att bygga upp J18 och J20 verksamheten igen.

Det blir en av de första frågorna jag kommer att ställa till Björklövens GM när han är på plats.

Till sist. Kollega Erik Åström skrev ett blogginlägg i det här ämnet för ett tag sedan. Ni hittar hans handlingsplan här och inlägget om Björklövens J18 här..

Ni kan även läsa kollega Karl Sundströms plus-artikel om talangflykten från Björklöven här.

En kommentar

  1. Ronny Edvardsson

    Hur slutar denna serie tro – Kval till Riksserien??
    Inget A-lag men vi har ett Damlag i alla fall…..

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.