Lövens motståndare 18/19 – Pantern

Bloggen går under de sista veckorna inför premiären igenom lag för lag som Björklöven kommer att möta under säsongen, läget i laget och mina tankar om deras säsong. Tidigare idag Södertälje och nu IK Pantern.

ladda ned

Placering i fjol:

Slutade sexa med 79 poäng, men efter att ha avslutat serien horribelt då de ava ekonomiska orsaker dumpade halva laget på slutet. Sedan kom Pantern sist i slutspelsserien.

Tips inför i fjol av ”experterna”:

ar tippade topp fem av de flesta experter.

Truppen just nu:

Lars Volden, Jonatan Bjurö, Tim Hulstrand

Valentin Pilet, William Pethrus, Niklas Pavel , Matias Lassen , Ruben Rampazzo, Oliver Larsen, Simon Ericsson, Valtteri Ilomäki

Tony Pappila , Robin Dahse, Villiam Haag , Nicklas Jadeland, Filip Lennström, Lukas Haudum , Alexander Pettersson , Oscar Eklind, Erik Nyström, Oliver Olsson , Axel Blomqvist, Carl Åsell, Andreas Heier, Dennis Svensson, Nick Olesen

Spelare ut och in:

In:Lars Volden – Dukla Jihlava, Tim Hulstrand –  Skövde, Niklas Pavel –  Björklöven, Matias Lassen – Malmö, Ruben Rampazzo – Visp, Oliver Larsen – Leksand J20, Simon Ericsson – Malmö J20, Tony Pappila – Kristianstad, Villiam Haag – Vita Hästen, Lukas Haudum – Malmö, Alexander Pettersson – Vita Hästen, Erik Nyström –  AIK, Oliver Olsson – Malmö J20, Axel Blomqvist – Osby, Nick Olesen – Fredrikshavn

Ut: Joby Messier, tr; Robin Jensen, mv, Djurgården, Jesper Mångs, b, Almtuna, Andreas Söderberg, b, Timrå,Tobias Ekberg, b, Malmö, Anders Grönlund, b, Frölunda, Kevin Hecquefeuille, b, klubb ej klar, Sebastian Dyk, f, Södertälje, Oscar Nord, f, AIK, Sebastian Selin, f, Björklöven, Martin Janolhs, f, Malmö, Stefan Söder, f, KRIF, Kim Johansson, f, Hvidovre, Gustaf Berling, f, Troja, Christian Holmblad, f, Väsby, Robin Sterner, f, Grums

Kommentar till truppen:

Pantern har tappat stora delar av truppen efter det ekonomiska kaos som präglade förra säsongen, de har en ny tränare, kanske seriens yngsta backsida och även en till stora delar rätt ung och oprövad forwardssida. Dessutom kommer det med nya regler inte att fungera att låna spelare hur som helst den här säsongen. Det gör att Pantern har en svagare trupp än tidigare säsonger i serien. De har tappat ett antal viktiga spelare där Sebastian Dyk, Martin Janhols, Anders Grönlund och Andreas Söderberg sticker ut. Av spelarna de fyllt på med är det bara Erik Nyström som känns som offensiv garanti och på backsidan där laget varit så starka sista åren är det väldigt tunt förutom Mattias Lassen som är ett bra förvärv med allsvensk och SHL-rutin. Lars Volden är en bra målvaktsvärvning.

Nyckelspelare:

Lars Volden måste kliva fram och vara grym som ersättare till Robin Jensen. Mattias Lassen blir en nyckel defensivt i en ung backuppsättning, Nicklas Jadeland blir en ledare i laget och Erik Nyström måste leverera offensivt.

Vid sidan av isen:

Viktor Stråhle, anställdes som ny sportchef i våras, men efter att Joby Messier fått hoppa av jobbet som tränare så fick den tidigare J20-tränaren från Malmös organisation även ta rollen som huvudtränare.En säsong i ettan med Falun är allt han gjort på seniornivå så det är som stora delar av laget ganska oprövat som gäller. Stråhle har i intervjuer pratat om en nystart för klubben den här säsongen och lite så är det. En osäker nystart med sämre namn.

Pantern hade skulder på först 700 000 och sedan en halvmiljon till under förra säsongen till kronofogden, släppte spelare, sparkade tränare/sportchef och det var allmänt kaos i klubben. Sedan klev finansmannen Hugo Stenbeck in och lånade ut pengar privat till Panterns ordförande Mattias Schönhult. Det är också lite så Pantern är. Det är ingen klubb so drivs på bred front, det är ett par personer som stått för fiolerna och hållit klubben levande. Nu är Hugo Stenbecks fickor i stort sett outtömliga på den här nivån så det ska inte vara någon konkursrisk med honom bakom klubben. Dock ser vi tydligt på truppen att det inte gödslats med pengar den här säsongen. Dock har ju Pantern en relation till Malmö Redhawks och just att du får bo i staden Malmö som lockbete till att spela i Pantern.

Kuriosa kopplat till Björklöven:

Niklas Pavel gick till Pantern när han fick lämna Björklöven. Sett till spelstilen Pantern haft tidigare som varit väldigt fysisk borde det passa honom bra. Frågar du mig så vinner han utvisningsligan i Pantern den här säsongen.

Försäsongen:

Pantern – Malmö 0-2
Pantern – Västervik 1-4
Oskarshamn – Pantern 2-1
Pantern – Almtuna 2-4
Västervik – Pantern – 2-4

Kvarvarande matcher:

16/9 Karlskrona – Pantern

Noterbart: Pantern har det sämsta facitet av alla allsvenska lag under försäsongen med tre poäng på fem matcher. Erik Nyström har gjort mål i tre av fyra matcher där Pantern nätat som lag. Det säger något om hur viktig han kommer att vara offensivt.

Det tror jag om Pantens säsong:

Jag tror att Pantern kommer att vara ett av 2-3 lag som får slåss om att hålla sig kvar. Det är Pantern, Västervik och sedan ett eller två till som jag ser hamna där. De har ett svagare lag än tidigare år, får inte låna spelare på samma sätt längre och de har inte ekonomin för att värva. Jag ser inte hur det ska kunna sluta bra. Pantern hamnar tillslut där de borde göra. Resan mot toppen har bara känts overklig med 500 pers på läktarna.

En kommentar

  1. Pingback: Matchdag – Pantern hemma | Lövenbloggen

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.