Träningsrapport 17/9 – Pansarvagnarna och Wallmark

Björklöven tränade på torsdagen, dagen efter match. Lövens fystrio dominerade och Lucas Wallmark hade stor show.

Björklöven hade hela 23 spelare och två målvakter på is denna måndag. De körde en träning från 11.00 till 11.47.

Målvakter:

Isak Mantler, Kevin Poulin,

Backpar:

Daniel Rahimi – Adam Plant

Alexander Deilert – Daniel Norbe

Kalle Johansson – Erik Ullman

Alexander Hellström – Alexander Popovic

Kedjor:

Sebastian Selin, Fredric Andersson, Alexander Wiklund

Calle Grundström, Lucas Wallmark, Olle Liss

William Eriksson, Pontus Andreasson, Gustav Possler

Justin Crandall, Axel Ottosson, Alex Hutchings

Extra: Carl Holmner-Härgestam (J20), David Eriksson, Elliot Ekefjärd (J20),

Saknades: Palmquist och Vesel kommer nästa vecka. Oscar Steen saknades. Oklart varför. Sedan inser jag nu efter träningen att jag inte såg Kristoffer Söder alls.

Träningen

¤ 3 mot 3-spel mellan blålinjerna, men med möjlighet att vägga mot vilande spelare på blålinjen.

¤ 5 mot 2 inspel i zon till avslut

¤ Åkdueller en mot en

¤ Fem mot fem-spel från inspel i zonen där ett lag får börja på egen blå.

Noterat

¤ Lucas Wallmark hade stor show och det var individuellt en av de mest imponerande träningarna jag sett. Hans sätt att hitta passningar, läsa spelet är på en annan nivå så som det ska vara. Han kanske slog 15 passningar med extremt hög svårighetsgrad och satte 13 av dem. Ingen kan ta pucken av honom när han har en sån här dag känns det som. För även skridskoåkningen var riktigt vass idag.

¤ Linan med Wiklund, Selin och Freddan imponerade i går mot Modo. Nu var de återigen i fem mot fem-spelet så vansinnigt tunga. Även transatlantlinan hade svårt mot dem. Lägg till att de spelade med Rahimi och Plant så blev det rena pansarlinan. Det måste vara så jobbigt att träna med dem (och spela match). Du snurrar i rundeln, du hamnar felvänd, de jobbar, jobbar och jobbar. De gör det så bra ihop. Det kanske inte känns så farligt, men tillslut blir du trött, pucken ramlar in framför målet och det blir ett läge. Jag skulle hata att ställas mot dem.

¤ Det märks att Gustav Possler har missat ett par veckor av träning. Både på match och på träning syns det. Han är lite efter. Var det i en mot en-övningen, var det i spelet där hans lina med Andreasson (som är för ineffektiv) och Wille Eriksson hade det tufft idag. Det känns ändå som att det här är fjärdelinan imorgon. Liss lär lira med NHL-spelarna. Han passar där, att bäras lite av dem och sen smacka dit skotten.

¤ Alex Hutchings ser sjukt bra ut. Det tempot han har, hur han lyser av spelglädje och hur skottet sitter. Hade två mål i fem mot två-spelet som bara satt smack. Ottosson har också gått framåt rejält på slutet och tränade åter bara. Det var Crandall som inte lyste lika mycket i den linan, men den såg helt klart bra ut.

¤ Ullman och Kalle Johansson hade en tuff match inledningsvis mot Modo och fick kämpa även idag defensivt i fem mot fem, men Kalle Johansson hade ett ruskigt byte i tre mot tre-spelet med en fin assist och ett mål. Positivt på backsidan hade Rahimi och Plant en uppvisning när de helt själva i fem mot två-övningen tog ned Andreasson-linan två mot fem. Imponerande.

¤ Calle Grundström som jag hyllat så mycket tidigare har varit lite mer anonym och var det även idag. Han hade någon fin räd i fem mot fem-spelet, men han lyser inte riktigt som han gjorde första veckorna. Calle bygger ju mer på sin fysik och skottet och då syns man lite mindre än om man bygger spelet på teknik och spelsinne. Steen saknades ju idag. Skulle det vara så att han inte kan spela är jag klart osäker på vem som går in med Grundström och Liss. Kanske Andreasson? Kanske Otto?

6 kommentarer

 1. Enskedelövare

  Grymt att läsa träningsrapporter,och sedan att få dem genomarbetade och snabbt publicerade är fantastiskt.
  Hatten av till er båda på bloggen!!
  Stor konkurrens i laget och speciellt när NHL-lånen finns med,sånt är bra på sikt.
  Det man oroas över att dom kommer att spela huvudrollerna lite för ofta för då kan det avspeglas när dom lämnar,speceillt för andra lag med en mindre bredd men det är inget som vi behöver oroa oss över tycker jag,vad tycker du?
  Kaptens lina påminner om den fruktade linan ”Jönssonligan med Peter Nordström,Jörgen Jönsson och Pelle Prestberg men i boxplay med bara dom två förstnämnda men våran är tyngre och mer malande.
  Deras signum är att att dom ofta kommer med överläge i BP…och sådana moment har setts även under försäsongen.

 2. Magnus

  Du skrev att du är osäker vem som skulle gå in med Grundström o Liss om inte Steen kunde vara med. Trodde det var Wallmark i den kedjan.

 3. Pingback: Matchdag – Timrå borta | Lövenbloggen

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.