Matchdag – Timrå borta

SCA-cupen rullar vidare och efter krossen mot Modo väntar Björklövens på pappret stora utmanare den här säsongen i allsvenskan, Timrå i Sundsvall.

Läget inför matchen:

Timrå har precis som Björklöven spelat tre matcher den här försäsongen, 4-0 mot Modo, 0-2 mot Modo och nu senast i onsdags 3-2 e.st mot Mora. Timrå slutade trea i tabellen förra säsongen och har värvat väldigt namnstarkt till den här säsongen. Inte bara att Jonathan Dahlén har mirakulöst blivit kvar, Albin Lundin likaså. Stora delar av laget är kvar, Sedan har Christopher Liljewall (SSK), Jacob Blomqvist (Brynäs), Viktor Lodin (Örebro), Per Svensson (Almtuna) adderats om vi ska nämna några.

Det stora är ändå just att Jonathan Dahlén, som känns ganska klar för NHL-spel, väljer att vara kvar i Timrå. Det har snackats om att han ska göra 100 poäng den här säsongen från sportchef Kent Norberg.

Björklöven och Timrå må ha spelat lika många matcher på försäsongen, men Timrå har ”bara” mött Modo och Mora så det här bli deras första test mot ett riktigt bra lag. Björklöven har ju mött Skellefteå och Luleå.

Efter den här matchen väntar avslutningen i SCA-cupen (Mora för Löven och Modo för Timrå) innan lagen sedan möts i genrepet nästa torsdag. Sedan möts lagen igen i premiären. På flera sätt en märklig försäsong för Timrå. Tre matcher mot Modo och två mot Björklöven som de möter i premiären.

När det gäller Björklövens lag är frågetecknet för Oscar Steen som inte tränade på torsdagen. Annars ser det ut att bli samma formationer som avslutade matchen senast. Läs mer om det här. Kevin Poulin står den här matchen och Isak Mantler lördagens match mot Mora enligt Wallson inför matchen.

Björklöven ser ut, sett till träningarna, att ha lättat upp träningsdosen något inför premiären den 2 oktober i Timrå och bör således inte vara riktigt så nedtränade som de var mot Luleå och Skellefteå.

Senaste mötena:

Björklöven hade väldigt lätt för Timrå förra säsongen. De vann samtliga möten, 4-3, 7-2, 4-1, 3-1 och räknar vi även in seger 2-1 på försäsongen i fjol har Björklöven fem raka segrar mot Timrå.

Intressant i Löven: Uppdatering 12.24 (Efter att laget släppts)

¤ Det konstanta i Björklöven är att trion Alexander Wiklund, Sebastian Selin och Fredric Andersson fortsätter att vara jämnast i laget. De var avgörande senast mot Modo. Nu saknas Fredric Andersson (oklar anledning) och Kristoffer Söder ersätter. vad betyder det för Björklöven?

¤ Gustav Possler har varit skadad under försäsongen och har inte riktigt fått det att stämma på match än. Här är frågan när han kommer igång för Björklöven. Ett steg framåt mot matchen senast vore klart viktigt.

¤ Alex Hutchings (ihop med Axel Ottosson) såg riktigt fin ut senast och har glänst på träningarna sedan han kom till Umeå. Kan han spräcka målnollan idag också?

¤ Senast mot Modo var Björklöven inte riktigt redo från start. Nu är frågan om Björklöven kan hitta gnistan direkt från start.

¤ Björklöven värmer inte för den här matchen, med ovanligt tidig starttid, varken i Umeå eller nere i Sundsvall.

Sagt från Lövenhåll: 

– Det ska bli kul att möta ett lag från vår egen liga. Det ska bli spännande att se vad Timrå bjuder upp med. VI fortsätter att jobba med att sätta alla grunderna på det sättet vi vill och sätta spelet så att det fungerar på instinkt, säger Hans Wallson till VK/Folkbladet.

Noterbart om Timrå:

¤ Jonathan Dahlén inledde SCA-cupen med två av lagets tre mål mot Mora varav ett i powerplay och ett på straff. Till mötet med Björklöven återförenas han med Albin Lundin och Jens Lööke i vad som var 2019-2020-säsongens succéformation med 77 (36+41) poäng på Dahlén, 68 (26+42) på Lundin och 39 (12+27) på Lööke.

¤ Timrå har som ett av få lag i hockeyallsvenskan inte tagit in några NHL-lån den här säsongen. Timrå som likt i fjol har en lägre budget än de andra tippade topplagen (Modo, Björklöven AIK, Södertälje).

¤ Léon Lerebäck var skadad senast mot Mora, men nu mönstrar Timrå fullt lag mot Björklöven. Adam Ohre ser ut att stå i målet mot Björklöven. Senast stod nyförvärvet Jacob Johansson (från Linköping) som ersatt fjolårets etta Victor Brattström.

Sagt från Timråhåll:

– Jag har inte varit nöjd hur vi spelat sista matcherna. Framför allt är det passningarna och mottagningarna som varit för dåliga, som annars ger farten i vårt spel. Det har varit på tok för dåligt, samtidigt som vi haft dålig fart genom mittzon och hemåt. Det måste vi rätta till. Det kommer krävas, säger tränare Fredric Anderssson till hockeypuls.

¤ ¤ ¤

Matchen följer ni som vanligt i sportens livesändning. Nedsläpp 16.30. Det är Gunnar Johnsson som kommer att sköta bevakningen för VK/Folkbladet.

4 kommentarer

 1. Jerka

  Eftersom VK tyckte det var så osmakligt av löven att sälja fiktiva biljetter till saik matchen så undrar jag om VK sänder kvällens match gratis?

    • davidpettersson

     En krönika är vad en person tycker – den som har skrivit krönikan. Jag jobbar till exempel på VK/Folkbladet men jag håller inte med alla krönikor som skrivs i tidningarna bara för det.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.