Sopkorgar i busskurerna!

Umeå visar upp goda resultat i den nationella skräpmätningen. 2012 ska vi försöka utveckla oss en smula. I år gör vi försök med att införa källsortering på 15 soptunnor i centrala Umeå. Alla soptunnor ska dessutom ha rännor för pantburkar. Askkoppar har varit efterlängtade och utplaceras då fimpar är en av de största nedskräpningsfaktorerna. Sopning av torgytor sker dagligen maj-oktober, Snabb klottersanering i centrala stan fortsätter som tidigare år likaså de riktade skräpinsatserna och de särskilda torgvärdarna.

En annan viktig nyhet handlar om att vi nu tänker säkerställa  sopkorgar i busskurerna. En av de vanligaste frågorna jag får av Umeås medborgare är varför man inte har någonstans att slänga skräpet när man väntar på bussen.

Det är en berättigad fråga. Anledningen till det är dels att det en gång i tiden fanns risker för glaskross och att man inte skrev in detta i avtalet med företaget som sköter busskurerna. Men en hel del vatten har runnit över ån sedan dess och umeborna vill ha någonstans att slänga skräpet. Från det nya avtalet går igång 2013 ska vi säkerställa att så blir fallet. Det är ett löfte.

Andreas Lundgren(s)
2:e vice ordf, tekniska nämnden

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Arkiv
RSS Nytt från vk.se