Scharinska villans framtid

Det står nu formellt klart att Scharinska villan blir kvar i kommunens regi efter dagens beslut i kommunstyrelsens arbetsutskott. Medel ska dessutom lösgöras för de reinvesteringar som krävs.

Det har cirkulerat en mängd uppgifter i media kring vad som gäller och vem som gjort och sagt vad. Som politiker i tekniska nämnden har jag fått många frågor och jag har förklarat att såväl tillskjutande av extra medel eller frågan om en fastighet ska säljas eller ej inte hanteras i nämnden. Däremot är tekniska nämnden ansvarig för lokalförsörjningen i övrigt och ansvarar för underhåll. Vid fredagens träff mellan presidierna i tekniska nämnden och kulturnämnden var beskedet till politiken att med tillskjutande av medel så bör både kraven från musiklivet som bevarande av byggnadsminne kunna lösas.

Jag skrev tidigare att politiken skulle göra vad man kunde för att reda ut den här situationen. Så blev det också. Det har alltid funnits en vilja att bevara Umeås viktiga musikscen och dagens besked från kommunstyrelsens arbetsutskott är ett bekräftande av detta.

Andreas Lundgren(s)
2:e vice ordförande, tekniska nämnden

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Arkiv
RSS Nytt från vk.se