Holmlund lämnar

För en liten stund sedan meddelade Lennart Holmlund att han inför nästa mandatperiod slutar som kommunstyrelsens ordförande i Umeå. Detta efter 35 år som förtroendevald på heltid inom Byggnads och Umeå kommun.

Vare sig man gillat eller haft svårt för Holmlunds politiska gärning så går det inte att bortse från att Umeå kommun nu förlorar en av Sveriges skickligaste kommunpolitiker. Den positiva utveckling som Umeå haft har Holmlund varit en mycket stor del av. Förmågan att hitta samförståndslösningar och kombinera satsningar på både välfärd och utveckling har varit socialdemokraterna i Umeås signum de här 20 åren. Den politiken har Umeå mått bra av och den kommer också att fortsätta även då Lennart slutar.

Till Holmlunds förtjänst internt i partiet hör att han byggt ett starkt lag. Att som ny inför den här mandatperioden sitta med i gruppstyrelsen har inneburit mycket stöttning och samtidigt att man tillåts få ansvar och växa med uppgiften. Politik är som bekant en ganska svår konst och Lennarts inställning att våga ge ansvar har gjort att Socialdemokraterna har många duktiga företrädare i hela kommunen. Det i sin tur kommer vara till nytta när valberedningen nu ska hitta en efterträdare.

Socialdemokraterna är uppbyggt som ett lag och det finns gott om kompetenta personer som kan axla tyngre ansvar. Partiet står mycket starkt inför nästa mandatperiod. Det är ”business as usual”.

 

Etiketter:

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Arkiv
RSS Nytt från vk.se