Ingen färgsprakande historia

Hemma diskuterade vi alltid politik när jag var liten. Varje gång det var rapport på tv så satt vi där i soffan och diskussionen handlade om orättvisor och vad som hände ute i världen. Det var högljutt och rättframt, vänner och bekanta på besök undrade nog ibland var de hamnat.

Det var en viktig skolning jag fick om livets villkor och hur viktig politiken är. Jag hade en bra uppväxt men var ändå en hyreshusunge i villakvarteren. Tidigt förstod jag att det fanns skillnader i livsvillkor och det formade mig.

I skolan var alltid samhällskunskap ett av favoritämnena. Under gymnasiet började jag på allvar skriva insändare om vad som borde göras och politiker som svek. Jag var arg och ung.

Så småningom räckte det inte med att enbart tycka till. Jag blev medlem i Socialdemokraterna när jag var 20. Att det blev just då var en slump, men det hade skett förr eller senare. Att Socialdemokraterna stod på folkets sida hade jag räknat ut och jag ville ta ställning. Det kändes rätt.

För mig är partiet ett uttryck för när vanligt folk går samman, kastar oket från sina axlar och säger ifrån att livet kan vara bättre än så här. Jag förstår historien och den uppoffring som människor behövt göra för att jag ska kunna leva det liv jag gör idag med en lön att leva på, semester på sommaren och sjukvård när jag behöver hjälp.

Vi vill ha ett samhälle som håller ihop. Vi ska ta hand om varandra och vara varandras jämlikar. Det ska inte vara så att folk ska vara fattigt och de i samhällets topp dra ifrån och bli allt rikare.

Socialdemokraterna är ett parti med få färgsprakande utspel och enkla penseldrag. Det är ingen slump. Socialdemokraterna tar ansvar för att politiken håller ihop i vetskapen att annars är det alltid de som har det sämst som drabbas. Man kan lita på vårt parti och därför är jag medlem.

4 kommentarer

  1. Lennart Fagerblom

    Välkommen åter till jobbet på det nya året och välkommen också till det nya uppdraget inom Socialnämnden (hoppas jag). Du kommer att behövas. Och hoppas också att du kan hävda de ”mjuka” frågorna i budgetsammanhangen. Du behövs.
    Men försök först ta itu med Tekniska kontorets vansinnigheter och återställ Folktribunen, som verkligen är en ideologisk fråga. Återställ också hundtunnorna. Redan nu är det skitigt på många ställen. Och vem tror på uppgiften att man sparar 800.000 kronor på dessa? Har någon personal blivit friställd? Eller har fordonen sålts ut? Och Lars Jacobssons argument att ställa hundlatriner gentemot vård och omsorg… Du behövs för att få ordning på torpet!

    • Andreas Lundgren (inläggsförfattare)

      Hej Lennart, tack ska du ha.

      Gällande tekniska nämnden så avvaktar vi i frågan om folktribunen och rådhusesplanaden vad som kommer fram i medborgardialogen. När det gäller hundlatrinerna så är bakgrunden ett oerhört tufft sparbeting som lades på tekniska nämnden inför 2014. Det rör sig om mellan 10-15% på gator och parkers budget som skurits bort vilket gör att vi behövt titta över allt. Hundlatrinerna är en olycklig besparing men något vi var tvungen att göra för att rädda kvar brandkåren i Tavelsjö. Besparingen består i att tömningarna uteblir vilket gör ett antal tusental kronor per latrin. Det är mycket sannolikt att vi kommer behöva korrigera i det omfattande sparpaket vi lyckats få nämnden men just nu handlar det om att snabbt få effekt på besparingarna för att undvika stora underskott i nämnden.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Arkiv
RSS Nytt från vk.se