Etiska arbetsmetoder?

Nu avslöjas att mejlet från Lennart Holmlund till Västerbottensnytt var falskt. Många har raljerat över Holmlunds agerande och de får väl rannsaka sig själva. Västerbottensnytt har också bett om ursäkt och erkänner att man gått på en blåsning.

Där kunde historien varit slut. Men det som ger en olustkänsla är när man läser Lennart Holmlunds kommentarer till det hela. Holmlund uppger att han svarat reportern upprepade gånger att han inte känner igen ordval. Men när man ser reportaget så är det inte den bild man får utan kommunalrådet upplevs som förvirrad.

Har Västerbottensnytt klippt reportaget på ett sådant sätt att kommunalrådet framställs i dålig dager så är det mycket allvarligt.

6 kommentarer

  1. Magnus

    Huvudfrågan kvarstår dock! HUR kan en ledande socialdemokrat hänga ut personuppgifter på personer med avvikande åsikt i en fråga på det sätt Holmlund gjort? Jag tycker det är oerhört illa av en folkvald politiker att agera på detta sätt.

    Jag hade Socialdemokraterna som huvudalternativ i det kommande valet men Lennart Holmlunds tvivelaktiga agerande får mig att undra hur det står till i organisationen. Det är oförklarligt att tillåts trampa i klaveret gång efter annan!

    / Magnus

  2. Anders Berglund

    Det som gör att det kändes trovärdigt i första skedet är ju att kommunalrådet uppträder labilt i många sammanhang så varför inte även mejlledes?

  3. Inga

    Det där tror du väl knappast på själv. Vem har avslöjat vad? Holmlund verkar totalt ur form sedan i höstas och framställer sig själv i dålig dager genom sina omoraliska blogginlägg. det behöver han ingen hjälp med. Det torde vara på sin plats med time out innan han förverkat allt förtroende för S inför valet i höst.
    dina egna bloggämnen ”återta makten till folket” låter ju bra. Vad säger du om myglet med att anställa en kommunalrådsfru utan föregående annonsering. folket i Umeå är riktigt förbannade över detta mygel. Har det blivit en vana inom politiken eftersom det kallas för ”jävla surr” bland dina politiska kompisar. du är ju ersättare i personalutskottet och borde ha insyn. Det vore bra om du hade en åsikt i frågan som ”folket” kan få ta del av.

    • Andreas Lundgren (inläggsförfattare)

      Edit: Alla tillsvidaretjänster i kommunen bör utlysas, det är min uppfattning. Ska undantag överhuvudtaget kunna göras måste det vara omgärdat av ett strikt regelverk.

      • Urban Bengtson

        Ang. kommuntjänster så blev det nyss klart med ny hög chef på kommunala bolaget INAB och denna chefs högs chefstjänst i kommunen ersattes av en tidigare anställd i kommunen. Var det utannonsering här eller ny internrekrytering? Varför utannonseras vissa tjänster/befattningar, t ex ny fastighetschef, ny stadsdirektör och nu ny ekonomidirektör, men inte andra? Finns något regelverk kommunen har för höga befattningar eller görs det lite som det blir? Som i Nannabadbygge f ö, ingen ansvarig verkar veta hur 35 % överytor kom till eller att de ens finns.

  4. Erik

    ”klippt reportaget på ett sådant sätt att kommunalrådet framställs i dålig dager”

    Jag vet knappt var jag ska börja. I mitt jobb har jag daglig kontakt med kulturprofiler från hela landet. Alla dessa vet vem Lennart Holmlund är och hur han för sig i det offentliga rummet. Som Umebo får en ta emot ständiga gliringar. De kan handla om allt från Holmlunds sjuka bloggande och twittrande till uttalanden om att sätta ungdomar i en bur på torget, eller varför inte hela historien om Whitney Houstons död. Det har till och med gjorts satirprogram i SR om kommunalrådets klåperier. Personligen minns jag en god vän som vid 16-års ålder fick i PRAO-uppgift att rensa Holmlunds insändare till VK på stav- och syftningsfel. Alltså en ren barmhärtighetsåtgärd av media.

    Med detta vill jag ha sagt att det är närmast omöjligt att få Holmlund att framstå i sämre dager än han redan gör. Det skulle inte räcka med twitterlektioner eller traditionell PR-träning. Er högste representant behöver lektioner i hyfs och etikett. Annars går det som i det omnämnda TV-klippet, eller som här: http://www.youtube.com/watch?v=V80Le-kyXzs

    Jag förstår att socialdemokraterna har en ”partilinje”, och det är nästan rörande att se hur masochisterna inom partiet gång på gång tar kulor för sin ledare. Men mest av allt är det förstås sorgligt. I hela denna sörja står de leende moderaterna, de sticker in populistiska fördömanden där det behövs och räknar valsedlar hela vägen till urnan.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Arkiv
RSS Nytt från vk.se