Sluta diskutera SD

Almedalen. Och återigen mer kampanjer mot Sverigedemokraterna. Det har tappat alla proportioner. När tungviktaren Martin Schultz, kandidat till ordförande för EU-komissionen besökte Umeå så var mediabevakningen ytterst marginell. När Jimmie Åkesson anlände en vecka senare var all media på plats och polisen spärrade av hela torget.

Journalisten Henrik Arnstad har tidigare skrivit klokt om detta. All historisk erfarenhet visar, att fascistiska rörelser som Sverigedemokraterna tillhör, vinner kraft när fokus hamnar på om invandringen är bra eller dålig. Eller för eller emot Sverigedemokraterna för den delen.

Det är utmärkt att det börjat bildas en folkrörelse i motståndet mot rasism och nazism. Men nu är det dags att den rörelsen börjar formera sig runt konkreta krav för att flytta fram positionerna. Ställ krav på en human flyktingpolitik och kamp mot diskriminering. Kräv mer resurser till en fri kulturpolitik. Kräv ett stopp på barnfattigdomen som dödar livsmöjligheterna för invandrarbarn i förorterna.

Sluta med att ha allt fokus på SD och stolligheterna. Gå till motattack istället.

 

2 kommentarer

  1. Carola Andersson

    Ja..och någon journalist eller annan politiker måste börja våga lyfta alla de antifackliga dvs alla arbetarfientliga frågor som partiet också står för. Visa på hur de tillsammans med sittande regering har röstat mot satsning på arbetesmiljöfrågor, för att minska fackföreningarnas påverkan, mot att man ska få dra av fackavgiften i deklaration som man tidigare fick, mot att avskaffa FAS 3, mot vilka rehabresurser som som sjukskrivan ska ha rätt till för att komma tillbaka till arbetet, mot att arbetsskadeförsäkringen ska göras mer jämställd osv osv.. Men ingen förmår lyfta dessa frågor….

  2. Bergis

    Ja men vem ska betala för en humanare flyktingpolitik då? Är det du själv? Och skall dom bo på din gata?

    Fler hycklande politiker. Bla Ingmar Hultin (s) 4,00 in i klippet.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Arkiv
RSS Nytt från vk.se