Lugn, det fixar sig!

Det finns en massa myter som sprids om valet till kommunfullmäktige just nu. Satsningar som olika partier säger sig vill göra och som Socialdemokraterna inte mäktar med. Så i bästa mythbusterstil kommer här några exempel.

”Socialdemokraterna vill inte bygga en bro till Bölesholmarna! Rösta på oss så byggs bron”

SVAR: Detta är en stor myt som har sitt ursprung i att bron tillsammans med andra investeringar flyttats fram två gånger i kommunens budget för att klara av andra investeringar i exempelvis förskolan. I budgeten som antogs på kommunfullmäktige den 25 augusti så fastställdes att bron ska byggas 2015 och bygget blir nu av under två år för totalt 46,6 miljoner. Anledningen att vissa partier kommer fortsätta säga att bron inte blir av är att man redan tryckt sina valaffischer då man inte trodde kommunfullmäktige skulle ta budgeten i augusti. Således ingen anledning att rösta på ett parti den 14 september för något som beslutades den 25 augusti.

 

”Rösta på oss så bygger vi Gymnastikens hus, Socialdemokraterna tänker inte göra det”

SVAR: Också en myt. Detta finns avsatt pengar till i den fastställda budgeten, 20 miljoner för 2015.

 

”Ge kvinnojouren pengar för tre år istället för ett år för att säkra ekonomin. Rösta därför på parti X”

Svar: Detta är ett påstående som cirkulerar inte minst när olika partier besöker kvinnojouren. Fakta är dock att Socialnämnden på Socialdemokraternas initiativ redan i februari tog beslut om att bidraget som ges för 2014 också ska ges för 2015 och 2016. Vi har beslut på att bidraget ska betalas över tre år. Läs protokollet här från Socialnämnden i januari där det tydligt framgår, sid 6 till 8.

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Arkiv
RSS Nytt från vk.se